Чому селяни неохоче торгують у санкціонованих місцях. Коментар директора ринку

12.06.2014 12:10 Агропром
http://www.gazeta.lv/ http://www.gazeta.lv/

Якщо люди везуть на ринок продавати молочну продукцію, м’ясо чи яйця, то реалізувати такий товар вони мають у спеціально відведених павільйонах.Там за місце вони вже платять таку ж суму, що й підприємці.

Як розповів директор ТОВ «Компанія «Красноградський ринок» Олександр Підчасов, звичайне місце за прилавком коштує, як і в Харкові, від 3 грн за метр. У молочному павільйоні ціни трошки інші. Якщо селянин продає лише молоко, то торговий метр для нього коштує так само 3 грн. А от якщо він приїхав на ринок зі сметаною та сиром, до доведеться платити вже 6 грн. У павільйоні, де продається м’ясо, вартість метра сягає 10 грн. Як стверджує директор ринку, на одному метрі можна викласти багато продукції і з легкістю «відбити» ціну місця.

Читайте також: БАБУСИН БІЗНЕС. НА ЯКИХ УМОВАХ НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ РИНКУ ХАРКОВА ТОРГУЮТЬ СЕЛЯНИ
                       ЗРОСТАННЯ ЦІН У ТРАВНІ: ПЕРЕЛІК ПРОДУКТІВ ТА ПОСЛУГ, ЯКІ ПОДОРОЖЧАЛИ

– Повірте, на одному метрі можна викласти стільки молока, аби сил вистачило донести. Ще частина запасних пляшок стоїть під прилавком, – розповідає Олександр Підчасов.
Заповненість ринку у вихідний день – 60 %, у будні – 30 %. За словами директора, прилавки пустують, бо несанкційовану торгівлю тут поки не подолали, хоча й створили хороші умови для продавців (у молочному та м’ясному павільйоні стоять кондиціонери).
– У м’ясному павільйоні ми можемо поставити 30–40 людей, але він майже пустий. У молочному павільйоні 25 місць, але стоять три-чотири продавці. Однак за ринком, на території міста, – близько 30, – каже Олександр Підчасов.

За його словами, іноді селяни, які приїздять спеціально на ринок щось продати, не встигають навіть дійти до пункту призначення, продають товар спритним перекупникам, які потім реалізовують його в несанкційованих місцях.

Олександр Підчасов підкреслює, що купувати поза ринком продукцію небезпечно, адже там можна легко натрапити на м’ясо хворої тварини. З початку цього року співробітники відділу ветеринарної міліції ГУМВС України в Харківській області на місцях стихійної торгівлі склали 20 адмінпротоколів за ст. 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП. У результаті було вилучено 178 кілограмів продукції тваринного походження, 105 з яких – м’ясо та м’ясопродукти.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" № 68 від 07.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта