Харківська освіта змінює вектор? Технарі області більше не потрібні

27.08.2014 07:43 Агропром
vkurse.ua vkurse.ua
Харківська область надасть до Міністерства освіти і науки України пропозиції щодо оптимізації мережі робочих професій, за якими організовано підготовку в професійно-технічній освіті області.

Про це під час обласної педагогічної конференції повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев, повідомляє прес-служба ХОДА.

«На сьогоднішній день слід почати роботу з відновлення практики підготовки кваліфікованих робітників за напрямом «Сільське господарство» за професіями «тваринник», «свинопас» і «пташник» у професійно-технічних навчальних закладах нашого регіону. Адже Харківська область є потужним аграрним центром України, і необхідно створити умови для формування кадрів для цього сектора економіки», - сказав Бабічев.

За даними директора Департаменту науки і освіти ХОДА, на Харківщині працює 53 державні професійно-технічні навчальні заклади, з яких 64 % - професійні ліцеї. Цього року з 8350 випускників ПТУ було працевлаштовано 7399.

«Рівень підготовки робочих кадрів в ПТУ відповідає потребам регіону, про що свідчать договори з замовниками робітничих кадрів. Разом з тим, протягом 2014/2015 навчального року необхідно працювати над оновленням змісту та форм професійної освіти, забезпечувати більш тісну взаємодію навчальних закладів професійно-технічної освіти із соціальними партнерами і стовідсоткове працевлаштування випускників професійно-технічних навчальних закладів», - підкреслив Анатолій Бабічев.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта