Коли подешевшає цукор. Коментар заступника Балути

15.05.2014 11:17 Агропром
http://farming.by http://farming.by
Цього року в області завантажать роботою п’ять цукрових заводів.

Посівна кампанія на Харківщині проходить організовано та за планом. Про це під час візиту до дослідного господарства «Елітне» Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН 14 травня розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Так, вчасно завершили посів ранніх зернових і зернобобових. План виконали на 102 %. Посіяли і цукровий буряк на 19 800 га. У порівнянні з минулим роком, посівні площі цієї культури збільшили на 67 %, що дозволить завантажити цього року роботою п’ять цукрових заводів області. Це дасть додаткові робочі місця та знижену ціну на цукор восени. Минулого року працювало всього три заводи.

- На сьогодні ми закінчуємо посівну інших культур, зокрема такої важливої для Харківської області культури, як кукурудза на зерно. Рівень посіву гречки, сої і проса на рівні 40 %, - розповів Ігор Райнін.

Уже майже повністю висіяли соняшник, на 90 % засіяли ярі культури.
В цілому якість майбутнього урожаю має бути хорошою.

- У нас на високому рівні посівний матеріал, особливо зернової групи. Озимі зернові, жито, озимий ріпак тощо, - запевняє директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Борис Данилів.

Так, за його словами, 50 % озимих у відмінному стані, 40 % - у хорошому стані, 10 % - у незадовільному стані.

- Це перспективи на хороший урожай, якщо не буде ніяких природних катаклізмів, - сказав Борис Данилів.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта