Корупція на елеваторах Харківщини. Понад сто машин із зерном стоять у чергах

02.09.2014 06:41 Агропром
http://gelios-1.com.ua/ http://gelios-1.com.ua/
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута дав ексклюзивне інтерв’ю газеті «СК».

Зокрема Ігор Миронович розповів, як просувається збиральна кампанія, зважаючи на складну ситуацію в області та АТО, яка триває поруч із нашим регіоном, а також як вдалося подолати корупцію на елеваторах. 

– Цього року ми, насамперед, намагалися зробити так, щоб весь урожай пройшов легально, а отже, аграрії сплатили в держбюджет податки. Крім того, виникала ще низка питань, - говорить Ігор Балута. - Наприклад, через військові дії на Сході країни підприємці Донбасу масово намагалися перевезти врожай у безпечні регіони, у тому числі на Харківщину. Біля елеваторів виникали черги. Стояли по 70, 80, а інколи і до 120 машин. І в такій гарячій ситуації контролюючі органи намагалися ще проводити на елеваторах якісь перевірки. Ми дійшли висновку, що тут явно мають місце корупційні схеми. З цим треба було боротися. І ми почали цю роботу. Вже можна говорити про перші результати.

Читайте також: ДВА МІЛЬЙОНИ ТОНН ЗЕРНА НАМОЛОЧЕНО НА ХАРКІВЩИНІ. УСПІХИ ТА ПРОБЛЕМИ З УРОЖАЄМ
                      ЦУКРОВА ПРОБЛЕМА. НА СКЛАДАХ ХАРКІВЩИНИ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ РІЧНА НОРМА ЦУКРУ
                     ЗБИРАЛЬНА КАМПАНІЯ НА ХАРКІВЩИНІ ЗАВЕРШЕНА. РЕЗУЛЬТАТИ

Ще один важливий момент для розвитку агропромислового комплексу – це залучення іноземних інвестицій. Те, що нам дано Богом, треба використовувати на всю потужність, а ми цього зараз не робимо. Подивіться на успіх Польщі, яка має анітрохи не кращі землі. Але там використовуються сучасні технології. Хоча зрозуміло, що чим вищий науково-технічний прогрес, тим менше потрібно використовувати людську працю.

Кор.: Як же в такому разі бути зі зростанням безробіття на селі?

– У нас у районах області зовсім не розвинено систему послуг, починаючи від перукарень і закінчуючи наданням адміністративних послуг. В Європі відмінності між життям у столиці і маленьким містечком ніхто не відчуває. Тому, якщо людина втратить роботу в агропромисловому комплексі, то повинна знайти її, наприклад, у сфері послуг. У нас же ситуація протилежна.

А взагалі, коли я тільки прийшов на посаду губернатора, то не приховував, що моїм головним завданням є збереження української державності на території Харківської області. Я вважаю, що з цим я впорався.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта