На Харківщині дефіцит кролячого м'яса - ХОДА

24.10.2014 07:53 Агропром
http://www.iamcook.ru http://www.iamcook.ru
Зараз у Харківській області утримується 250 тис. голів кролів, при цьому більшість з них - у присадибних господарствах.

Лише п'ять підприємств регіону наразі займаються кролівництвом, з них всього одне в Ізюмському районі має статус племінного господарства, - розповів на Міжнародному Аграрному Форумі "Агропорт" начальник відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку Харківської державної обласної адміністрації Олександр Масюк.

- Найголовнішим аргументом того, що кролівництво треба виводити з тіні, є дефіцит цього м'яса на ринку. Так, за нормативами на рік Харківській області потрібно 227,5 тис. тонн крільчатини. Споживають наші люди щороку 159,7 тис. тонн, тобто 70 % від потреби. При цьому сама Харківська область наразі в змозі забезпечити лише 90 тис. тонн кролятини - менше 40 % необхідної кількості, - сказав Олександр Масюк. - 440 г кролятини на рік на одну людину виробляється і продається у Харківській області.

Начальник відділу тваринництва переконує, кролівництво можна перетворити на прибутковий безвідходний бізнес. Окрім м'яса, фермери зможуть продавати хутро кролів, яке наразі користується попитом на ринку. Крім того, можна вигідно реалізовувати також послід кролів. Він може успішно конкурувати з кінським як добриво для квітників.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта