Сезон полювання на Харківщині не відкриють?

19.06.2014 12:19 Агропром
http://www.fising-expert.ru/ http://www.fising-expert.ru/
Наближається сезон полювання, а харківські мисливські угіддя досі не передані в користування.

 Вони не охороняються, а кількість хижаків на цих площах не регулюється. Проблема – у документах.

До недавнього часу майже 80 % мисливських угідь Харківської області були в користуванні Харківської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок і Харківської гарнізонної організації товариства військових мисливців і риболовів Збройних Сил України. Це виходило з рішення Харківської обласної ради від 29 вересня 1998 року «Про надання у користування мисливських угідь». Тепер право користування мисливськими угіддями вказаних організацій припинено, адже сплив строк. Ці мисливські угіддя – у державному мисливському резерві.

Як повідомили в облраді, до неї надходять документи про надання в користування вказаних мисливських угідь, але багато з них оформлені так, що не відповідають ст. 22 Закону України «Про мисливське господарство і полювання», не мають узгоджень зі всіма власниками землі і землекористувачами.

У результаті склалася ситуація, за якої 2 млн 186,3 тис. га мисливських угідь (82,9 % угідь області) – у державному мисливському резерві. Напередодні сезону полювання це небезпечно, кажуть мисливці. Адже ці угіддя не охороняються, на них не проводять біотехнічні заходи, не проводиться регуляція чисельності хижаків. Тому обласна рада закликає всіх мисливців області організувати або активізувати роботу з отримання в користування мисливських угідь і наголошує, що документи мають бути подані відповідно до вищевказаного Закону.

Поліна Ларіна, матеріал з газети "Слобідський край" № 73 від 19.06.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта