Спілка птахівників та кормовиробників створена на Харківщині

08.11.2012 10:41 Агропром
http://agronews.in.ua http://agronews.in.ua

Як розповів кореспонденту “СК”  голова ради Спілки, генеральний директор новоствореної спілки Вадим Шиян, до її складу на першому етапі увійшли 20 птахівничих підприємств малого та середнього бізнесу Харківської, Луганської та Сумської областей.

- Також до спілки увійшли 6 провідних виробників комбікормів, кормових домішок та преміксів Харківської та Полтавської областей, міст Київ та Суми, - зазначив Вадим Шиян. - А ще до нашого складу входять 4 відомі ветеринарні компанії Харківщини та міста Київ. Метою створення цієї організації є певна розпорошеність у роботі саме середніх і малих підприємств. Тобто, до цього часу в них виникало чимало гострих питань, які вони були не в змозі самотужки розв'язати. Зі створенням спілки у цих виробників з'явиться набагато більше можливостей, для того щоб успішно реалізувати в життя, без будь яких перешкод, усе заплановане, адже наша організація в усьому буде їм сприяти. Внаслідок цього і показники роботи цих підприємств суттєво покращаться.

6 листопада в Інституті тваринництва НААНУ в рамках відкритих Загальних зборів Асоціації «Харківптахопром» відбулися Установчі Збори по створенню та діяльності Міжрегіональної Громадської Спілки птахівників та кормовиробників (Спілка). Спілка створена відповідно до вимог Закону України «Про Громадські об’єднання» та буде об’єднувати малі та середні підприємства птахівничої та кормовиробничої галузі, перш за все Північно-Східної України з подальшим поширенням своєї діяльності на всю територію України.

До складу Спілки на I етапі створення увійшли:
- 20 птахівничих підприємств малого та середнього бізнесу Харківської, Сумської, Луганської областей, серед яких найбільш відомі СПАТ «Охоче», СТОВ «Старовірівський птахокомплекс», ДГ «Борки», ПП «Агроімпекс»;iнкубаторно-птахiвничнi станцii
- 6 провідних виробників комбікормів, кормових домішок та преміксів Харківської та Полтавської областей, м. Києва та Сум, серед яких Ізюмський КХП, Новопокровський КХП, ТОВ «Граківські корма», ТД «Агроімпекс», ТОВ «Кремікс», ПВП «Вибір»;
- відомі в Україні 4 ветеринарні компанії Харківської обл. та м. Києва, такі як ЧП НВП «Агровет», АТ «Біофарм», ВКФ «Гріг», ТОВ «Біоконтакт»;
- Науково-дослідний заклад – Інститут тваринництва НААНУ.

Таким чином з моменту створення Спілки, підприємства галузей птахівництва та кормовиробництва України будуть структуровані та об’єднані у такі професійні об’єднання:

- Асоціації «Союз птахівників України»  та «Союз кормовиробників України» – великий бізнес та вертикально-інтегровані агрохолдинги.

- Міжрегіональна Громадська Спілка птахівників та кормовиробників – малий та середній бізнес.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта