АТО на Донбасі: армія взяла під контроль Рубіжне, бойовики атакують кордон

http://www.informator.su/ http://www.informator.su/
"СК" продовжує стежити за перебігом подій у зоні АТО.

Отже, 19 липня сили антитерористичної операції вели наступальні дії в районі Лисичанська і Сєверодонецька Луганської області.

У ніч на 19 липня з боку Російської Федерації кордон перетнули 15 одиниць військової техніки. У ніч з 18 на 19 липня в Донецьку велися бойові дії в районі аеропорту, а також селища Піски.

За минулу добу в Луганську в результаті бойових дій загинули 16 жителів міста, 66 отримали поранення. Також загинули п'ять українських військовослужбовців, 20 отримали поранення. Три бійця Нацгвардії загинули і 10 поранені в боях під Артемівськом.

Читайте також: АТО НА ДОНБАСІ. ЛУГАНСЬК ПІД УДАРОМ, ДЕСЯТКИ МИРНИХ ГРОМАДЯН ЗАГИНУЛИ
                      ЛУГАНСЬК ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ СВІТЛА, ВОДИ ТА МОБІЛЬНОГО ЗВ'ЯЗКУ
                      ХАРКІВСЬКІ СЕРЖАНТ ТА ПРАПОРЩИК ЗАГИНУЛИ ПРИ ОБСТРІЛІ НА КОРДОНІ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
                      АТО: БОЇ І ВТРАТИ СЕРЕД ВІЙСЬКОВИХ ТА ЗАМІНОВАНИЙ МОГИЛЬНИК БОЙОВИКІВ ПІД СЛОВ'ЯНСЬКОМ

Врятовано один із членів екіпажу українського літака Ан-26, який був збитий російськими бойовиками 14 липня в Луганській області.

Протягом доби терористами проводилися численні артилерійські обстріли позицій сил Держприкордонслужби та АТО на українсько-російському кордоні.

На південно-східних окраїнах Луганська українські військовослужбовці встановили блокпости. 

У ніч з 19 на 20 липня бойовики ЛНР продовжили обстріли житлових районів Луганська. В результаті обстрілу, які проходять в Луганську вже більше тижня, значні руйнування зазнав розташований в історичному центрі Музей історії та культури обласного центру. 

У полоні у терористів зараз знаходяться 396 осіб, серед них три журналісти і шість політичних діячів, адвокат, суддя і 321 мирний житель.

Протягом дня 20 липня позиції сил АТО в районі держкордону в Донецькій області були 4 рази обстріляні російськими військовими з мінометів і самохідної артилерії.

Українські військові знищили дві установки "Град", з яких терористи обстрілювали луганський аеропорт. Сили АТО взяли в полон 23 російських бойовика при спробі прориву з Лисичанська в Луганській області.

Увечері 20 липня українські Збройні Сили заблокували місто Рубіжне на Луганщині, і ішло його звільнення від терористів. Уже вранці 21 липня сили АТО взяли під контроль периметр міста Рубіжне, проводяться заходи із зачистки міста від бойовиків.

Станом на ранок 21 липня в результаті успішних активних дій сил АТО основні угруповання терористів на території Луганської та Донецької областей відрізані від забезпечення.

Автор: Администратор сайта