АТО на Донбасі: перемоги та втрати за 12-14 липня (ФОТО, ВІДЕО)

14.07.2014 09:31 Суспільство

Триває активна фаза АТО у Донецькій та Луганській областях. Сили АТО мають значні здобутки за три минулі доби. Серед бійців української армії також є загиблі та поранені. Тим часом бойовики несуть втрати. Протистояння триває також між МЗС України та Росії.

Отже, 12 липня вночі СБУ затримала бойовиків, підозрюваних у знищенні вертольота сил АТО під Слов'янськом. О 4 ранку бойовики повторно обстріляли з "Градів" позиції сил АТО на Луганщині. У ніч з 11 на 12 липня загинули 7 українських військовослужбовців.

Після обстрілу українських силовиків системами залпового вогню "Град" авіація протиповітряної оборони переведена в готовність № 1.  Тим часом РНБО підтвердив інформацію про великі втрати найманців: сили АТО за минулу добу завдали по базах бойовиків в Луганській і Донецькій областях п'ять точкових авіаударів, знищено велику кількість техніки і не менше тисячі бойовиків, заявив речник АТО Андрій Лисенко.
Удень підрозділи Національної гвардії України завершили перевірку міста Сіверськ та інших населених пунктів біля Луганська, взявши їх під повний контроль. Близько 12 години дня в Луганськ увійшла велика колона бронетехніки під прапорами Російської Федерації. У Краснодонському районі Луганської області в результаті артобстрілу бійцями Національної гвардії України знищено дві банди бойовиків разом з їх командирами.

Місто Мар'їнка в Донецькій області вночі обстрілювали з реактивних систем залпового вогню "Град", масштаб руйнувань величезний. У Донецьку бойовики намагаються насильно вивезти дітей-сиріт з міста.

Вранці 13 липня очевидці повідомляли про велику кількість російської техніки, що перекидали в Україну в районі контрольно-пропускного пункту "Ізварине", що в Луганській області.

Внаслідок ранкових обстрілів терористами сил АТО троє українських військових загинули, двоє - поранені. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Українські військові стверджують, що бойовики ведуть вогонь в обидві сторони, спеціально провокуючи Росію на пряму військову агресію за участю армії РФ. У свою чергу у МЗС України називають безпідставними заяви Росії про обстріл території РФ.

У Донецьку в результаті обстрілу 12 липня приватного сектора селища шахти "Трудовська" загинули 9 людей. Про це повідомляє прес-служба Донецької міської ради.

14 липня українські військові з боями дійшли до Луганського аеропорту і зняли з нього облогу терористів ЛНР.
Уранці близько населеного пункту Зеленопілля (Луганська область) силами АТО знищена колона терористів.

Лідер бойовиків Донецької народної республіки Олександр Можаєв на прізвисько Бабай втік до Криму. Тим часом частина сил бойовиків разом з бронетехнікою невеликими групами почала покидати територію Луганської області та відходити до україно-російського кордону. Про це повідомляє штаб Антитерористичного центру.

Межі Харківської області охоронятимуть бійці батальйону територіальної оборони з Хмельницької області.

Автор: Администратор сайта