Чи замкнувся "Дебальцівський котел"? Хроніка АТО за 29 січня (КАРТА)

30.01.2015 08:21 Суспільство
Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі у складі офіційних представників України, Росії та ОБСЄ проведе зустріч у Мінську 30 січня.

В української сторони є докази участі російських військовослужбовців у збройному конфлікті в Україні на боці терористів, заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 29 січня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ направляється в Дебальцеве для спостереження за евакуацією мирного населення і готова організовувати локальні припинення вогню для забезпечення безпеки переселенців.

За 28 січня в зоні АТО загинули п'ятеро і поранені 29 українських військовослужбовців.

В результаті обстрілу терористами Дебальцевого Донецької області троє мирних жителів загинули і двоє отримали поранення.

Озброєні люди викрали колишнього заступника екс-мера Слов'янська Володимира Кульматицького.

З 26 січня в Маріуполі, завдяки спільним рішенням міської влади та керівництва Координаційної групи з оформлення перепусток, були створені і розпочали роботу два додаткових пункти, в яких приймаються заяви та документи для перетину лінії розмежування в зоні АТО.

Сили АТО відійшли від Донецького аеропорту на відстань в 1,5 км, заявив начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко.

Станом на 14:00 ситуація в зоні АТО залишалася напруженою. Під Вуглегірськом тривав бій, окупанти вели танкову атаку. При артобстрілі Вуглегірська та Дебальцевого знову загинули мирні жителі. Сили АТО відбили атаку окупантів на Вуглегірськ. Армія частково контролює місто.

Сили АТО в районі Дебальцевого зупинили наступ російських військ і терористів, знищивши кілька десятків танків. Про це розповів один з бійців Нацгвардії, які брали участь у відбитті атаки.

У боях під Дебальцевим терористи втратили більше 100 чоловік і 15 одиниць ББМ і танків. По всьому периметру Дебальцівського плацдарму тривають інтенсивні бої, терористи нарощують сили.

З села Троїцьке Попаснянського району (біля Дебальцевого, де йдуть особливо запеклі бої) вивезли більшість дітей у безпечне місце.

ОБСЄ зафіксувала пересування військової техніки без розпізнавальних знаків в окупованих районах Донбасу.

Апеляційний суд Харківської області відхилив скаргу захисту та залишив у СІЗО ще на два місяці лідера сепаратистської організації "Ісход" Олега Новікова. Про це заявила прес-секретар прокурора Харківської області Вікторія Дубовик.

За 29 січня проросійські терористи здійснили 87 обстрілів позицій сил АТО і мирних населених пунктів. В результаті боїв загинули п'ятеро українських військових, ще 23 отримали поранення.

Терористи почали активні обстріли передових позицій українських військ у районі Маріуполя.

Автор: Администратор сайта