Хроніка АТО. Лисичанськ звільнений, на черзі Горлівка (ФОТО)

25.07.2014 08:53 Суспільство
22 липня ввечері Секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що сили АТО увійшли в Лисичанськ і вже почали вивішувати українські прапори на будівлях у районі міських околиць.

Тим часом російський диверсант Ігор Стрєлков визнав, що терористи ЛНР покидають Лисичанськ нібито за його наказом.

Уже вдень 23 липня українські військовослужбовці зайняли північні райони Лисичанська, повідомили в РНБО.

У МВС повідомили, що в Донбасі загони опору знищили 20 терористів. Бійці Нацгвардії затримали на Донеччині ще п'ятьох терористів.

Читайте також: БІЗНЕСМЕНИ ХАРКІВЩИНИ ЗІБРАЛИ ГРОШІ НА БРОНЕЖИЛЕТИ БІЙЦЯМ АТО
                       ДВА УКРАЇНСЬКИХ СУ ЗБИТО БОЙОВИКАМИ НЕПОДАЛІК ВІД КОРДОНУ (ВІДЕО)
                      ПРАПОР УКРАЇНИ ПІДНЯТО НАД ДЗЕРЖИНСЬКОМ. СИЛИ АТО ВЕДУТЬ БОЇ У ПЕРЕДМІСТІ ДОНЕЦЬКА

24 липня, о 22 годині 20 хвилин над міською радою міста Лисичанська Луганської області було піднято Державний Прапор України. Підрозділи Збройних Сил України, залучені до проведення АТО, звільнили місто від терористів. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України. 

"Операція з визволення Лисичанська тривала дві доби. Терористи чинили шалений опір. Частина з них впала в паніку і залишила місто напередодні головного штурму. Завдяки чіткому плануванню операції штабом АТО військовослужбовцями Збройних Сил України було завдано потужних ударів з кількох напрямів по місцях скупчення живої сили противника, блокпостах, опорних пунктах та інших укріпленнях, що в підсумку дозволило визволити Лисичанськ від загарбників", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Після взяття Лисичанська під контроль армії бійці антитерористичної операції затримали міліціонерів, які чинили опір силам АТО, які ввійшли в місто напередодні і почали зачистку його від терористів. 

25 липня операцію в Лисичанську буде продовжено. На черзі - звільнення Горлівки.

Станом на ранок 25 липня неспокійно у Луганську. Луганська міська рада закликає громадян утриматися від пересування по місту через загострення ситуації. За минулу добу було здійснено 160 виїздів "швидкої допомоги". Через отримані в результаті збройних зіткнень вогнепальних поранень і травм загинули дві людини, сім мирних жителів отримали поранення.

Ситуація в Донецьку. Вночі жителі всіх районів міста повідомляли про звуки вибухів і залпів. Активно бойові дії йшли в периметрі аеропорту. Під час артобстрілу осколкові поранення не сумісні з життям отримав один чоловік, важкі осколкові поранення отримали дві молоді дівчини.

Автор: Администратор сайта