Хроніка АТО за 1 вересня та ранок 2 вересня. Українська армія відступає (КАРТА)

02.09.2014 07:32 Суспільство
Росія в Донбасі замінює бойовиків своїми кадровими військовими, Україна міняє тактику опору. Процес виходу українських бійців з оточення в Іловайську триває.

За підрахунками Ради національної безпеки і оборони України, загальна кількість російських військ, які зараз перебувають в Україні, нараховує від 10 до 15 тис. осіб.

Ситуація навколо Маріуполя загострюється, українські військові охороняють блокпости навколо міста. 

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 1 вересня иа ранок 2 вересня.

1 вересня українські військові були змушені залишити село Георгіївка, яка знаходиться на трасі Луганськ - Красний Луч - Сніжне, і відступити від луганського аеропорту, який інтенсивно обстрілюється артилерією Збройних сил РФ. Близько сотні бійців були заблоковані в підземних бункерах і чинили опір.

1 вересня на ділянці автодороги з Артемівська в Слов'янськ зі стрілецької зброї була обстріляна колона сил АТО.

Ніч з 31 серпня на 1 вересня в Донецьку пройшла без активних військових дій, залпів і вибухів, повідомила прес-служба міськради. За минулу добу зафіксовано три випадки потрапляння снарядів в житлові будинки і будівлі.

У Донецьку навіть 1 вересня чутна стрілянина, повідомили місцеві жителі. Дітей в школу не повели. 

У Донецькому слідчому ізоляторі більше 400 ув'язнених під загрозою розстрілу бойовиками написали заяви про вступ до лав "ДНР". Частина персоналу СІЗО перейшла на сторону терористів.

1 вересня у Горлівці бойовики оточили школу № 4, вулиці Пушкінська та Комсомольська перегородили автомобілями, виставили оточення, в будівлю школи побігло до двох десятків озброєних бойовиків, повідомили місцеві жителі в Facebook. Громадянських в школі і біля не бачили. 

Українські військові відходять від населеного пункту Курахово Донецької області, повідомляють "Новости Донбасса".

Президент України Петро Порошенко вирішив не вводити військовий стан у Донбасі. На зустрічі президента з главами депутатських фракцій і груп обговорювалося питання, що ситуація в країні важка, але контрольована.

Від командування антитерористичною операцією на сході України протягом останнього тижня відсторонили шість офіцерів.

Українські війська проводять перегрупування сил, підтягуючи резерви і завдаючи противнику відповідні удари.

Автор: Администратор сайта