Хроніка АТО за 12-13 серпня. "Град" над селом, розстріл військових, просування армії (КАРТА)

13.08.2014 12:15 Суспільство
politica-ua.com politica-ua.com
Терористи продовжують обстрілювати з "Градів" і гранатометів Донецьк і населені пункти в Донецькій області. У ряді селищ зруйновані десятки житлових будинків, серйозно постраждала інфраструктура. Багато місцевих жителів залишилися без житла.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні проведення антитерористичної операції за 12-13 серпня.

Сили АТО протягом дня та ввечері 12 серпня вели бої з терористами в районі Донецька, Шахтарська і Іловайська, а також у районі Красного Луча на Луганщині.

За 12 серпня сили АТО звільнили чотири населені пункти на Донбасі, в тому числі міста Первомайськ та Вуглегірськ. Звільнення Вуглегірська дозволяє українській армії, розвиваючи успіх, остаточно блокувати угруповання терористів у районі Горлівки. На звільненій території виявлена і знищена група спецназу Збройних сил Російської Федерації та близько 30 терористів.

У вівторок терористами був розстріляний автобус з українськими військовослужбовцями. За попередніми даними, семеро людей були вбиті, ще тринадцять отримали поранення. Поранені утримуються у лікарнях Донецька. За деякими даними, колона складалася з бійців "Правого сектора".

12 серпня, за даними РНБО, в боях з терористами в зоні АТО загинули 11 військовослужбовців, ще 41 отримав поранення.

Голова Лутугинської міськради Сергій Москальов затриманий за підозрою в сепаратизмі.

Читайте також: Хроніка АТО за 11 серпня: терористи збирають останні сили, армія готується до штурму Донецька та Луганська (ФОТО, ВІДЕО)
                       Гуманітарну допомогу Росії завантажать на склади Вовчанського району (ВІДЕО КОЛОНИ)

Терористи "ЛНР" заборонили чоловікам від 16 до 60 років виїжджати з Луганської області у зв'язку з масовою мобілізацією. 

В заручниках у терористів знаходяться 350 чоловік. В деяких випадках українці утримуються в Росії, де проти них фабрикують кримінальні справи.

У Макіївці Донецької області терористи утримують у заручниках 34 людини. За кожного із заручників бойовики вимагають викуп по 3 тис. грн.

Бойовики глави Чечні Рамзана Кадирова, які воюють на Донбасі у складі бандформувань ЛНР і ДНР, вийшли на зв'язок зі штабом сил АТО і просять їх випустити з України. 

У ніч на 13 серпня позиції українських силовиків на території аеропорту в Луганську були двічі обстріляні з танків бойовиків. З території Російської Федерації з мінометів і артилерії двічі був обстріляний пункт пропуску Успенка в Донецькій області.

Станом на 13 серпня в Луганську зберігається критична ситуація - у місті немає світла, води, не працює мобільний і стаціонарний зв'язок.

Ніч з 12 на 13 серпня в Донецьку пройшла вкрай напружено. По всьому місту чулися звуки вибухів і залпи з важких гармат. Активні бойові дії велися в Петровському районі.

Удень 13 серпня терористи з Краснодона обстріляли за допомогою установок "Град" село Переможне в Лутугинському районі Луганської області, повідомляє прес-центр АТО.

Удар був завданий по домівках мирних жителів села, серед них є багато поранених. Інформація про жертви уточнюється. Село знаходиться недалеко від аеропорту Луганська, який обороняють львівські десантники. В селі Переможне живуть нащадки понад 400 сімей лемків, які переїхали сюди після Другої світової війни.

В Раді з прав людини ООН повідомили, що на початок цього тижня число жертв конфлікту на південному сході України досягло 2086 чоловік.

На 26 липня кількість врахованих ООН загиблих становила 1129 осіб. "Це прямо говорить про посилення конфлікту", - прокоментувала нові дані прес-секретар Ради Сесіль Пуйї.

Автор: Администратор сайта