Хроніка АТО за 16-17 серпня. Нові постачання зброї з Росії, українські переговорники опинилися у полоні

18.08.2014 08:55 Суспільство
glav.su glav.su
Вихідні видалися гарячими та багатими на події в зоні АТО. Пропонуємо короткий огляд найважливіших подій за 16-17 серпня.

Один з лідерів ДНР, представник бандформування "Оплот" Олександр Захарченко визнав, що бойовики отримали значне підкріплення з Росії. Росія перекинула на Донбас 1200 бійців, 30 танків і 120 бронемашин. 

У той же час в РНБО підтверджують факт знищення більшої частини російської бронетехніки з колони, яка зайшла в ніч з 14 на 15 серпня на територію України. Про це на брифінгу заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Читайте також: ХРОНІКА АТО ЗА 14-15 СЕРПНЯ. ЛУГАНСЬК У БЛОКАДІ ТА РОЗГРОМЛЕНА УСПЕНКА (КАРТА)
                       ГУМАНІТАРКА З ХАРКОВА У СТАРОБІЛЬСЬКУ ПЕРЕЙШЛА У РОЗПОРЯДЖЕННЯ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА
                      ВАЖКОХВОРИХ МАЛЮКІВ З ЛУГАНСЬКА ПРИВЕЗЛИ У ХАРКІВ

Станом на вечір 15 серпня українські війська увійшли до Луганська. Йшли бої на вулицях міста. Тим часом терористи, задіявши резерви, безуспішно намагалися вночі на 16 серпня повернути собі раніше втрачені позиції під Луганськом. Станом на день 16 серпня сили АТО встановили контроль над будівлею Жовтневого райвідділу міліції в Луганську.

У Донецьку за ніч на 16 серпня снаряди пошкодили ряд житлових будівель.

За 16 серпня українська армія звільнила Жданівку на Донеччині. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Президент України Петро Порошенко.

Спецназ звільнив з полону терористів військовослужбовця Управління державної охорони України.

Терористи продовжують обстріли сил АТО з "Градів" і артилерії. За добу 16 серпня авіація РФ 6 разів порушила повітряний простір України.  

Залізничники відновили за тимчасовою схемою сім з 17 пошкоджених інженерних споруд Донецької, Придніпровської та Південної залізниць. 

На Донбас силам АТО направляють посилення у вигляді важкої військової техніки і бійців.  Зведене угрупування сил Нацгвардії і МВС в зоні АТО досягло майже десять тисяч осіб. Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Під Антрацитом бійці АТО знищили групу бойовиків ЛНР.

16 серпня українські військовослужбовці продовжили утримувати курган Саур-Могила в Донецькій області - одну з найвищих точок Донбасу. РНБО спростував брехню російських ЗМІ про розгром українських військових на Саур-Могилі. Терористи не припиняють проведення контратак в районі Саур-Могили, але безуспішно.

Ввечері 16 серпня в Сєверодонецьку на Луганщині вивантажили близько 500 тонн української гуманітарної допомоги, привезеної з Києва, Дніпропетровська та Харкова і призначеної для мирних жителів у зоні АТО. 

За добу 16 серпня внаслідок бойових дій в Донецьку загинули 10 мирних жителів і 8 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

З полону звільнили ще п'ятьох бійців АТО, захоплених терористами на початку липня в зоні проведення антитерористичної операції.

Станом на 17 серпня українські військовослужбовці розгортають наступ на шість міст у зоні антитерористичної операції. Сили АТО провели ряд успішних наступальних дій.

17 серпня у Луганській області терористи збили винищувач сил антитерористичної операції МіГ-29.

В Україну з території Російської Федерації зайшла чергова колона військової техніки у складі трьох систем реактивного залпового вогню "Град". Крім того, тривають обстріли української території з боку Російської Федерації.

За час антитерористичної операції в полоні у терористів побували 1009 осіб.

Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула на кордоні районів проведення АТО чотири транзитні пункти для зустрічі внутрішньо переміщених осіб.

Бойовики шукають підземні комунікації промислових підприємств у районі Донецька, які хочуть використовувати як укриття і базу для зберігання боєприпасів.

Донські козаки втекли з міста Красний Луч на Луганщині, в районі якого тривають бої між силами АТО і проросійськими терористами.

У Донецьку не ведуться бойові дії, але обстановка залишається напруженою. В Сєверодонецьку викрали в. о. мера і депутата. Викрадення були скоєні невідомими озброєними людьми у військовій формі і балаклавах із застосуванням сили.

Терористи захопили в полон трьох українських офіцерів, яких запросили до себе з метою проведення переговорів.

Сили антитерористичної операції звільнили від терористів населений пункт Чорнухине (Луганська область).

В зоні антитерористичної операції загинув командир сімдесят третього морського центру спеціального призначення, капітан другого рангу Олексій Зінченко.

Автор: Администратор сайта