Хроніка АТО за 22 липня: звільнено Сєверодонецьк, бойовики проривають кордон

22.07.2014 14:29 Суспільство
"СК" пропонує короткий огляд подій у зоні проведення АТО за 21-22 липня. Українським військовим вдалося звільнити кілька міст, губернатор Сергій Тарута звернувся до мешканців Донецька.

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута закликав жителів Донецька покинути місто, якщо є можливість для цього. Він звинуватив бойовиків ДНР у навмисному нанесенні ударів по житлових кварталах Донецька з метою дискредитації української армії.

За минулу добу 21 липня в результаті збройних зіткнень в Луганську загинули п'ять мирних жителів. У зоні Антитерористичної операції загинули 13 українських військовослужбовців, кількість поранених встановлюється.

У ніч з 20 на 21 липня на 157 км автомобільної дороги Демино - Олександрівка - Сватове - Лисичанськ - Луганськ Луганської області невідомими особами підірвані опори автомобільного мосту через річку Борова. 

У понеділок близько 22:20 бойовиками здійснений мінометний обстріл у районі населеного пункту Кумачеве (Донецька область) з боку Російської Федерації. Крім того, з боку РФ близько двох годин ночі велися артилерійські обстріли пропускного пункту "Довжанський" (Луганська область). Також вночі бойовики ДНР вели безперервний обстріл військової частини ППО в Авдіївці на Донеччині. Проти військовослужбовців строкової служби бойовики ДНР використовують "Гради", міномети, танки. 

У ніч на 22 липня вперше за час проведення Антитерористичної операції з моря бойовиками було обстріляно блокпост силовиків. З міномета, встановленого на катері, був обстріляний блокпост неподалік Новоазовська (Донецька область).

Вранці колона техніки бойовиків прорвала кордон у Краснодонському районі на Луганщині.

Військовослужбовцям миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади вдалося прорвати оточення проросійських бойовиків в Луганській області та здійснити вивезення в тил поранених десантників.

Близько населеного пункту Кам'янка (Донецька область) блокпост сил АТО був атакований за допомогою мікроавтобуса, начиненого вибухівкою.

У Луганську через зіткнення є перебої в поставках продукції, скорочений асортимент. Для забезпечення безпеки співробітників режим роботи підприємств торгівлі скорочений (в основному до 15:00). Існують також кадрові проблеми: люди звільняються у зв'язку зі складною ситуацією в місті та виїздом за його межі.

Удень бійці Антитерористичної операції звільнили від бойовиків місто Сєверодонецьк Луганської області. Зараз під контролем силовиків знаходяться всі життєво важливі об'єкти населеного пункту.

Автор: Администратор сайта