Хроніка АТО за 30-31 серпня. Трагедія Іловайського котла (КАРТА, ВІДЕО)

01.09.2014 07:25 Суспільство
Головна трагічна подія кінця минулого тижня та вихідних - Іловайський котел, де після кількох раундів переговорів росіяни мали дати гуманітарний коридор для виходу української армії та добровольчих загонів з оточення.

У суботу вранці стало відомо, що після початку руху нашої армії по гумкоридору російські військові почали розстрілювати солдат. Скільки бійців звгинуло - наразі встановити неможливо. ЗМІ називають різні цифри.

Протягом вихідних наші військові та добровольці малими групами виходи з Іловайського котла. Понад сто поранених відправлено на лікування у Дніпропетровськ.

Читайте також: Ворота Харкова для біженців з Донбасу. Як працюють волонтери (ФОТО)
                      Вдова загиблого бійця "Айдару" розповіла про підтримку від людей після похорону чоловіка
                      Події на Донбасі за 28 серпня: АТО, війна або щось інше (КАРТА, ВІДЕО)

Пропонуємо огляд інших важливих подій у зоні проведення АТО за 30-31 серпня.

30 серпня українські силовики продовжили зачистку смт Родакове Луганської області та провели розвідку і пошук диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань навколо Маріуполя.

Також 30 серпня в результаті серії ударів по позиціях бойовиків знищені їх танки, БТРи, шість "Градів", один "Ураган" і 35 терористів. вогневими ударами сил антитерористичної операції на околиці населеного пункту Петровське було знищено близько ста терористів.

Російські танки знищили кожен будинок в Новосвітлівці, заявляє РНБО.

Ніч з 29 на 30 серпня в Донецьку пройшла без обстрілів і активних бойових дій, однак вранці обстріли поновилися.

Введення військ РФ в Україні вимагає адекватної відповіді ЄС - Порошенко. Гелетей анонсував створення Служби внутрішньої безпеки МО.

Українська армія пішла в наступ в Луганській області, повідомили в РНБО 30 серпня.

 Ніч з 30 на 31 серпня в Донецьку пройшла неспокійно. Близько години ночі був артобстріл в Київському районі. О 4 годині ранку звуки канонади і одиночних залпах стали лунати в Ворошиловському, Калінінському і Пролетарському районах.

В Луганську тривають обстрілизафіксовані нові руйнування об'єктів міської інфраструктури. 

В Сніжному Донецької області терористи під час показових тортур до смерті закатували підполковника ЗСУ, повідомили в Міноборони.

На Луганщині 31 серпня авіація АТО завдала авіаудару по позиціях терористів ЛНР, повідомив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Дев'ять десантників РФ обміняли на 63 українських військових. Обмін відбувся в пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область).

Більшість українців, або 57% вважають, що АТО в Донбасі повинна завершитися негайно і її проведенню слід віддати перевагу пошук компромісів і мирне врегулювання, третину, або 34% вважають, що АТО потрібно продовжувати, а кожен десятий респондент завагався з відповіддю. Про це свідчать результати дослідження "Оцінки населенням АТО в Донбасі", проведеного в серпні українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка спільно з центром "Соціальний моніторинг".

За час АТО загинули 765 українських військових, 2765 отримали поранення, 11 вважаються зниклими без вісті, повідомили в СНБО.

В Азовському морі під Маріуполем невідомі обстріляли катер прикордонслужби, повідомляють очевидці. Очевидці зняли відео, з якого можна припустити, що вогонь по двом українським катерам берегової охорони в Азовському морі відкривали з вертольотів.

Автор: Администратор сайта