Хроніка АТО за 5-6 серпня: Луганськ без світла та води, бої точаться у передмісті Донецька (ФОТО, ВІДЕО)

06.08.2014 08:31 Суспільство
Українська армія 5 та 6 серпня продовжує наступальні дії в зоні АТО. Ситуація схильна до загострення, що викликано повсюдними спробами бойовиків організувати контратаки і повернути раніше втрачені позиції, відзначають у прес-центрі АТО.

За 4 серпня в зоні АТО загинули троє українських військовослужбовців, ще 46 отримали поранення. Доля 11-ти зниклих без вісті після бою під Шахтарськом військовослужбовців досі невідома. 

4 серпня виявлені спроби повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів РФ на ділянках Донецької і Херсонської областей.

Увечері 4 серпня авіація Повітряних Сил ЗС України знищила скупчення терористів і їх техніки. Після успішного виконання завдань, усі літаки повернулися на свої аеродроми.

Вночі з 4 на 5 серпня у всіх районах Донецька були чутні перестрілки, в Петровському та Кіровському районах - щогодинні мінометні залпи.

В ніч з 4 на 5 серпня внаслідок артилерійського обстрілу Горлівки постраждали селища Мирний, машзаводу ім. Кірова. Також у результаті обстрілу загинув один мирний житель, ще четверо поранені. На кордоні зафіксована чергова колона російської техніки.

Бійці добровольчих батальйонів "Азов" і "Шахтарськ" потрапили в засідку на окраїнах Донецька, повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов. 

Терористи обстріляли колону беззбройних українських військовослужбовців 72-ї бригади (195 осіб), які поверталися з території Російської Федерації. В результаті нападу втрат з українського боку немає. Українські військовослужбовці з 72-ї бригади, що відступили під масованим артилерійським обстрілом на територію Російської Федерації, не мали можливості продовжувати бій і хочуть повернутися на батьківщину. 

Терористи намагаються не допустити їхнього оточення силами антитерористичної операції в районах міст Стаханов, Алчевськ та Луганськ. У Донбасі діють близько 12 тисяч російських терористів. Група Інформаційний опір відзначає тенденцію до збільшення їх кількості.

Сили антитерористичної операції відступили від міста Ясинувата Донецької області і зайняли попередні позиції. Українські військовослужбовці встановили в Донецькій і Луганській областях шість понтонних переправ взамін мостів, підірваних терористами.

Станом на 13:00 5 серпня в Донецьку обстановка була стабільно напруженою. Жителі повідомляли про вільне пересування людей у камуфляжній формі та з автоматичною зброєю вулицями міста.

Озброєні невідомі особи в камуфляжній формі прибули до бізнес-центру "Акула" в Ворошиловському районі, де встановили на даху зенітну установку. Станом на 19:00 на кордоні Петровського району Донецька, села Олександрівка та міста Мар'їнка тривають активні бойові дії. Достовірно відомо про двох загиблих з числа мирного населення. На місцях артобстрілів працюють бригади МНС України в Донецькій області та бригади "швидкої медичної допомоги".

У шести містах Луганської області загострилася ситуація із забезпеченням населення продуктами харчування.

Особовий склад УМВС України на Донецькій залізниці евакуйований у зв'язку з погрозами від так званої "Служби безпеки ДНР".

Для продовження активних дій сили АТО проводять перегрупування, у відповідь терористи намагаються зірвати блокування їх опорних пунктів. Позиції українських військових знову були обстріляні з боку Російської Федерації. Терористи обстріляли позиції сил АТО в ряді населених пунктів, з установки "Град" підбили БМП-2 сил АТО і пошкодили дев'ять одиниць техніки.

Бойовики роблять спроби зірвати наступальні дії сил АТО, концентруючись в районах н. п. Луганськ, Донецьк, Горлівка, Стаханов, Алчевськ, Свердловськ.

Вночі з 5 на 6 серпня у Горлівці терористи ДНР підірвали ще один міст.

Вранці 6 серпня жителі Донецька повідомили, що авіація завдала два авіаудари, є руйнування.  

Станом на ранок 6 серпня в Луганську зберігається критична ситуація - відсутнє світло, вода, мобільний і стаціонарний зв'язок.

З початку антитерористичної операції на сході України вбито 1367 осіб, поранено 4087, з яких 2589 - цивільні особи, включаючи 29 дітей. За даними ООН, на сході України після початку російської агресії станом на 1 серпня близько 117 тисяч осіб залишили свої будинки і переїхали в інші регіони країни.

На відео - підірваний міст у Горлівці

Автор: Администратор сайта