Хроніка АТО: загроза Дебальцівського котла та голосування в ПАРЄ (КАРТА)

29.01.2015 08:35 Суспільство
ПАРЄ продовжила санкції проти російської делегації в організації. Глава делегації Росії в ПАРЄ Олексій Пушков заявив, що російські депутати припиняють роботу в організації до кінця року, а Москва розгляне вихід РФ з Ради Європи.

ПАРЄ закликала Росію випустити Савченко протягом доби, але відхилила пропозицію України про визнання ДНР/ЛНР терористами.

Кількість жертв від артилерійського обстрілу Маріуполя збільшилася до 31 людини.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 28 січня.

За 27 січня в зоні АТО загинули троє українських військових, ще 15 отримали поранення. Проросійські бойовики здійснили 126 обстрілів позицій української армії і мирних населених пунктів.

Протягом 28 січня російсько-терористичні війська продовжують накопичувати живу силу і бронетехніку в районі Дебальцівського плацдарму.

Передова мобільна група одного з підрозділів українських військ в районі Докучаєвська із засідки знищила два мінометні розрахунки проросійських терористів.

В районі сіл Гранітне та Миколаївка Волноваського району Донецької області відбувся артилерійський бій військовослужбовців полку "Азов" з проросійськими терористами.

Бойовики цілеспрямовано обстріляли ТЕС у Щастя, залишивши контрольовану Україною територію Луганщини без електрики.

Попасна пережила більше десяти обстрілів з Градів, артилерії і мінометів. В результаті обстрілу загинули двоє місцевих жителів - 75-річна жінка і 70-річна жінка. Ще троє людей отримали осколкові поранення.

На блокпосту в Мар'їнці вибухнув автомобіль з вибухівкою. Вибух стався, коли черговий підійшов до автомобіля перевірити документи водія. Є загиблі.

Неподалік від 29-го блокпоста сил АТО в Слов'яносербському районі Луганської області сьогодні був здійснений черговий теракт. Представники російських бандформувань, нібито відпустивши частину заручників з населеного пункту Жолобок, пізніше підірвали начинений вибухівкою автомобіль, на якому звільнені жителі села намагалися виїхати на безпечну територію.

Через обстріли селища поблизу окупованого Луганська був зірваний ремонт насосної станції.

Українські військові і бойовики ДНР ввечері 28 січня провели обмін пораненими. За даними телеканалу Дождь, українському військовому, переданому ВСУ, потрібна термінова операція, а бойовика ДНР вже прооперували в Краматорську.

Протягом останньої доби в зоні конфлікту в Донбасі відзначається зниження інтенсивності спроб наступальних дій з боку російсько-терористичних військ. За минулу добу бойовики 103 рази обстріляли позиції сил АТО.

Спроби наступу російсько-терористичних військ в районі Маріуполя були припинені. У районі н. п. Нікішине після підтягування підкріплення противник так і не зміг відтіснити українські підрозділи з їх позицій.

Підрозділи оперативного командування "Північ" сил антитерористичної операції в Луганській області продовжують завдавати проросійським бандформуванням значних втрат.

Втрати силовиків на війні в Донбасі станом на 28 січня досягли 1422 чоловіки. Найбільших втрат у розрахунку на 1 млн осіб зазнали силовики родом з Волині, Кіровоградської та Житомирської областей.

 Глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що у силовиків є повна база даних бойовиків ДНР і їх фото.

Автор: Администратор сайта