Конвертаційний центр, підконтрольний терористам, викрила у Харкові СБУ

30.03.2015 12:33 Новини
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
У Харківській області Службою безпеки спільно з прокуратурою області виявлено та ліквідовано канал фінансування «ДНР» і «ЛНР», організований лідером «Оплоту» Євгеном Жиліним.

Встановлено, що фінансування здійснювалося через дві харківські комерційні структури, що входять в підконтрольний Жиліну конвертаційний центр. Грошові кошти, призначені для фінансування терористів, перераховувалися на адресу юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території Російської Федерації, а готівка нелегально перевозилася через державний кордон України в РФ. Надалі гроші потрапляли в Ростовську область, а звідти через контрольовану терористами ділянку російсько-українського кордону - ватажкам так званих «ДНР» і «ЛНР».

«Спільники Євгена Жиліна були затримані при спробі переміщення грошей через державний кордон України в РФ. Зазначені кошти кількома днями раніше були незаконно переведені в готівку за допомогою зазначених комерційних структур», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 («фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб») Кримінального кодексу України. Всім членам групи повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.

У зв'язку з переховуванням Євгена Жиліна від органів слідства на території Російської Федерації СБУ 30 березня оголосила його в розшук.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта