Намети для переселенців на Харківщині пусті. Люди їдуть додому

07.07.2014 13:40 Суспільство
http://www.unian.ua http://www.unian.ua
Наметове містечко в Барвінковому сьогодні мало прийняти переселенців з Донбасу. Хоча жодна людина не приїхала, згортати намети поки не збираються.

Нагадаємо, що у Барвінковому облаштували тимчасове житло на 300 місць для мешканців Донецької та Луганської областей. Їх чекали у наметовому містечку сьогодні.

Як розповів 6 липня під час відвідування містечка голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, люди тут мали перебувати недовго - максимум до трьох днів. Далі їм мали запропонувати варіанти розселення по всій території України. У ці кілька днів тут повинен працювати Інтернет, телефонний зв'язок. У містечку облаштували кухню, підключили електрику і всі необхідні комунікації.

Також тут мали чергувати психологи, фахівці соціальних служб, лікарі, представники Пенсійного фонду та міграційної служби.

Наметове містечко мали охороняти регіональні підрозділи Міністерства внутрішніх справ і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Проте, не зважаючи на повну готовність, станом на 16:00 7 липня до наметового містечка не прибуло жодного переселенця. Як розповів “СК” голова Барвінківської райдержадміністрації Марк Беккер, в районі дійсно чекали людей уже сьогодні. Зокрема, представники всіх служб досі знаходяться у наметовому містечку в очікуванні переселенців.

- Була інформація про те, що до нас організовано приїдуть кілька автобусів з переселенцями, але на сьогодні вона не підтвердилася, - розповів голова райдержадміністрації.

На його думку, це пов’язано зі звільненням Слов’янська та інших міст Донбасу від бойовиків. Проте, переселенців тут все одно чекають.

За словами Марка Беккера, до цього район прийняв близько 1500 переселенців з Донецької та Луганської областей. І це тільки зареєстровані. В основному всі вони розселені у місцевих жителів. Ще кілька тисяч — не зареєстрованих.

- Сьогодні люди вже потихеньку починають від’їжджати. Ми це фіксуємо на блокпостах. Стовідсоткової інформації про кількість людей, які поїхали назад, немає, але за моїми попередніми підрахунками, за ці два дні чоловік 500 покинуло район, - повідомив Марк Беккер.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта