Перемир'я на Донбасі та Порошенко у Маріуполі. Хроніка подій 8 вересня (ФОТО, КАРТА)

08.09.2014 14:55 Суспільство
ОБСЄ направила на схід України додатково 59 спостерігачів з досвідом моніторингу припинення вогню.

У зоні АТО, незважаючи на перемир'я, тривають сутички українських силовиків з терористами і російськими військовими, а також обстріли з боку бандитів.

Диверсанти РФ обстрілюють бойовиків під виглядом бійців АТО. Діючи під виглядом українських військових, російські диверсанти провокують бойовиків на відкриття вогню, намагаючись зірвати перемир'я.

Пропонуємо короткий огляд найважливіших подій у зоні АТО за 8 вересня.

В неділю в районі Слов'яносербська (Луганська область) росіяни побудували власний блокпост прямо навпроти блокпоста Нацгвардії України. Блокпост оточений чотирма танками Т-72, двома БМД, двома БМП, чотирма БТР і солдатами в кількості близько 70 чоловік.

У ніч на 8 вересня позиції українських силовиків на окраїнах Маріуполя обстрілювалися з мінометів з боку селища Сартана. Керівництво штабу АТО в Маріуполі визначило місця для обладнання другого оборонного кільця навколо міста для його оборони на дальніх підступах.

Сьогодні вранці в 30 кілометрах від Маріуполя був підірваний міст у напрямку до селища Павлопіль.

У містах Ровеньки та Свердловськ терористи грабують шахти.

Станом на 8 вересня в Луганську відносно спокійно, третю ніч не стріляють.

В Перевальську Луганської області відбувся "парад терористів" за участю близько 100 одиниць військової техніки, захопленої в боях з силами АТО. Під час "параду" відбулося прийняття присяги бойовиками, які топтали державний прапор України.


Президент України Петро Порошенко побував з візитом у Маріуполі. За словами глави держави, "після анонсування мого приїзду на 13:30, почався обстріл наших блокпостів". Думали налякати. Ніхто їх не боїться ", - зазначив президент.

Петро Порошенко віддав накази про зміцнення оборони Маріуполя.

В РНБО заявили, що повного оточення Дебальцеве зараз немає. Раніше з'явилося повідомлення, що Дебальцеве знаходиться в оточенні противника і сьогодні вночі можливий його штурм.

20.23 У Харкові співробітники СБУ затримали спільника бойовиків "ДНР" який збирав і передавав розвідувальні дані, повідомили в прес-службі СБУ. Зібрані дані затриманий передавав офіцеру російської розвідки. Перш кураторів шпигуна цікавила інформація про польоти військових літаків, що беруть участь в антитерористичній операції в Луганській і Донецькій областях.

Станом на 17:30 обстановка в Донецьку стабільно напружена. За повідомленнями городян в Київському, Куйбишевському і Кіровському районах періодично чутні автоматні черги і залпи з важких знарядь.

РНБО рекомендує російським солдатам добровільно покинути Україну. Якщо російський солдат звернеться в Міноборони України або СБУ, йому обіцяють звільнення від кримінальної відповідальності.

З початку збройного конфлікту на сході України з середини квітня загинули понад 3000 осіб. В ООН пояснили, що значить цифра в 3000 загиблих в Донбасі. В Організації Об'єднаних Націй вважають, що реальні цифри по загиблим, з урахуванням втрат бойовиків, в два-чотири рази перевищують озвучені.

Автор: Администратор сайта