Переселенці з Донбасу не хочуть селитися у харківських селах

06.08.2014 14:12 Суспільство
ua.korrespondent.net ua.korrespondent.net
Вимушені переселенці із зони АТО надають перевагу містам і не дуже охоче селяться в сільській місцевості області.

За даними першого заступника начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександра Волобуєва, понад 10 тисячам вимушеним переселенцям вдалося надати житло. Це переважно приватні будинки, де, до слова, можна жити і взимку. І лише п’ять-сім об'єктів, які розраховані лише на літнє перебування: це санаторії, дитячі табори.


Визначитися з подальшою долею людей, які живуть у не придатних для зимівлі приміщеннях, обіцяють до початку осені.

Читайте також: НАЙБІЛЬШЕ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ІЗ ЗОНИ АТО ПРИЙНЯЛА ХАРКІВЩИНА - КАРТА
                       ДОПОМОГА ПО БЕЗРОБІТТЮ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ЗОНИ АТО. РОЗМІР ВИПЛАТ І ХТО МАЄ ПРАВО ОТРИМУВАТИ
                       ЯКУ РОБОТУ ПРОПОНУЮТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ НА ХАРКІВЩИНІ

Як розповів Олександр Волобуєв, міжнародна місія ООН нині збирає список тих об'єктів, які з невеликими капіталовкладеннями можна підготувати до зими. Із Харкова до списку потрапили чотири об'єкти, із області — близько десяти.

Найгостиннішими серед районів нашої області волею долі виявилися прикордонні з Донбасом Барвінківський, Борівський, Близнюківський райони, а також Ізюмський та Куп’янський. У кожному знайшли прихисток понад тисяча переселенців.

Небагато переселенців прийняли також близькі до кордону Кегичівський та Зачепилівський райони. Вони й хотіли, та люди самі відмовляються туди їхати — хочуть селитися у містах.

- Можливо, там не такі вже й добрі умови, як у місті. Однак вода та електроенергія є. І поки що скарг із цих населених пунктів немає, - каже Олександр Волобуєв.

- Ці люди хотіли б мати житло у Харкові, безкоштовно, легкий доступ до інфраструктури... У сільських районах не дуже хочеться жити, - розповідає перший заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко. - Обурює людей затримка виплат соціальної державної допомоги. Хвилює також можливість отримати статус переселенців.

Тимчасове спасіння від жаху антитерористичної операції на Донбасі у нашому регіоні знайшли 34 тисячі вимушених переселенців.

Максим Грек

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта