Як мешканці "будиночків Меркель" освоюються у Харкові та що обіцяє харківська влада

28.01.2015 14:15 Суспільство
фото Юлії Ковбей фото Юлії Ковбей
Минув тиждень від того, як переселенці з Донбасу вселилися у нові німецькі модульні будиночки в районі Харківського аеропорту.

Кореспондент "СК" дізнався, як облаштували свій побут переселенці та чи знайшли спільну мову з новими сусідами та міськими чиновниками.

Зі слів мешканки модульного містечка Тетяни (уроженки міста Первомайськ Луганської області), побутові умови всіх влаштовують, але кімнати вузькі і місця замало.

"У наш блок підселили ще декілька сімей. Всі ми дружні, дітки разом гуляють у коридорі, але хотілося б, щоб кімнати були більш просторими, - розповіла Тетяна. - Вчора у містечко для переселнців приїжджав глава Червонозаводського району. Він сказав, що вирішується питання з транспортом та з представниками всіх соціальних служб. Залишив свої контактні телефони, сказав, що можна дзвонити з будь-якого приводу.

За словами Тетяни, їм незабаром мають дати виписку. Родини, що мешкають у модульному містечку, сподіваються, що з наступного тижня діти вже будуть навчатися у 2-й школі, що розташована у житловому кварталі.

Нагадаємо, модульне містечко розташоване у віддаленому місці, тому мешканцям досить незручно добиратися до об'єктів міської інфраструктури: магазинів, шкіл тощо.

Але переселенці пристосувалися і до цього: найближчий магазин знаходиться через дві зупинки - ходять туди. Один похід займає приблизно 20-30 хвилин.

- Наразі міська влада вирішує, чи можливо поблизу поставити невелику крамничку, аби нам було ближче ходити за продуктами, - розповіли мешканці модульного містечка.

Зі слів переселенців, вони вже отримали виплати за січень. Рівень виплат залишився на рівні минулого року.

Юлія Ковбей

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта