Зворушлива зустріч бійців "Київ-1" з вихованцями дитбудинків Луганська та Краматорська (ФОТО)

06.08.2014 10:56 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
6 серпня в обласному будинку дитини "Зелений гай", що під Харковом, приймали поважних гостей - бійців спецпідрозділу МВС "Київ-1".

Військові навідалися до дітей під час ротації особистого складу. Частина спецпризначенців повертається із зони АТО додому, частина, навпаки, - на передову.

Складається батальйон з добровольців з різних міст України. Після серйозної підготовки форму "Київа-1" надягли вчорашні студенти, юристи, бізнесмени, серед бійців є навіть ресторатори.

- Протягом 15 років нашому закладу допомагають курсанти СБУ, але такі гості у нас вперше, - розповідає головний лікар обласного спеціалізованого будинку дитини "Зелений гай" Ігор Титаренко. - Хлопці перевели на наш рахунок 20 тис. грн, ці гроші підуть на підготовку корпусів до опалювального сезону.

Окрім коштів, бійці привезли малятам безліч іграшок. Дітлахам подарунки сподобалися, гостей відпускали неохоче.


- Я дуже радий, що ми змогли вирватися з фронту і відвідати дитячий будинок. Діти повинні знати, що вони нам потрібні, адже саме вони - майбутнє нашої єдиної України, - зазначив координатор спецпідрозділу МВС "Київ-1" Євген Дейдей. - Чому саме цей будинок дитини? Тому що сюди нещодавно були евакуйовані діти з Краматорська та Луганська, а наш підрозділ брав участь в операціях зі звільнення Миколаївки, Слов'янська та Краматорська. Усі подарунки купували винятково за кошти наших бійців.

Нагадаємо, більш ніж тиждень тому до обласного спеціалізованого будинку дитини "Зелений гай" були евакуйовані 9 вихованців Краматорського будинку малятки та 31 - з луганського.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта