Борги по зарплатах на Харківщині не виплачують місяцями. Перелік підприємств

20.06.2014 13:19 Економіка
http://uralpral.ru http://uralpral.ru
На сьогодні в області залишається невирішеним питання заборгованості із заробітної плати в сільському господарстві.

Про це сьогодні на селекторній нараді повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко.

Так, станом на 1 червня заборгованість склала 2 млн 302 тис. грн, у тому числі: економічно активні підприємства - 1857 тис. грн; підприємства-банкрути - 444 тис. грн.

- На економічно активних сільгосппідприємствах заборгованість зросла на 1 млн 827 тис. грн, або в 6 разів у порівнянні з початком року і на 292 тис. грн за квітень, - повідомив Віктор Коваленко.

За його словами, на минулій селекторній нараді були названі підприємства, на яких є значні борги по зарплаті. Це ТОВ «Козіївське» Краснокутського району, філія «Лозівський кінний завод № 124» державного підприємства «Конярство» Лозівського району, два великих підприємства у Дворічанському районі - філії ТОВ «Лотуре-Агро»: «Токарівка» і «Чкалова». На сьогодні ситуація на цих підприємствах істотно не змінилася.

У ТОВ «Козіївське» Краснокутського району борг становить 453,3 тис. грн і виріс на 102,6 тис. грн, або на 29 % порівняно з попереднім місяцем. Це підприємство входить до складу агрохолдингу ТОВ «Науково-виробнича фірма «Синтал-Д». У даний час проти компанії порушено справу про банкрутство.

Як і раніше зосереджені великі борги у філіалі «Лозівського кінного заводу № 124» державного підприємства «Конярство» Лозівського району - борг становить 777 тис. грн.
У філіях ТОВ «Лотуре-Агро»: «Токарівка» - борг 252 тис. грн і «Чкалова» - 156 тис. грн. І борги продовжують зростати.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта