Добкін розповів, через що не будується "Село майбутнього"

08.04.2013 09:13 Економіка
http://svit24.net/ http://svit24.net/
Губернатор Харківщини Михайло Добкін розповів, чому затримується будівництво "Села майбутнього".

Зокрема до нього входять створення генетичного центру, великого молочного комплексу і виробництво овочів як у тепличних умовах, так і на відкритому ґрунті. Ще одним пріоритетним для регіону завданням є будівництво овочесховищ, які дозволять стримувати сезонне зростання цін на овочі та фрукти.

– Це серйозні проекти, які є яскравим прикладом державно-приватного партнерства. І вчора (2 квітня. – Авт.) я розмовляв з цього приводу з першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим, а завтра зустрічатимусь із Міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком з приводу реалізації проекту «Село майбутнього», – сказав Михайло Добкін.

За його словами, Харківщина вже має приватного інвестора, який готовий розпочати реалізацію проекту, але роботу гальмує Верховна Рада, яка досі не внесла зміни до бюджету.

– Без зміни бюджету, якої всі чекали ще у першому кварталі, ми зрушити з місця не можемо. А це прерогатива винятково Верховної Ради. Сьогодні депутати ще минулого скликання так розподілили кошти, що на ті проекти, де потрібне фінансування, грошей немає. Тому ми вимушені чекати, поки у парламенті дійдуть компромісу і будуть прийняті якісь рішення, – пояснив голова Харківської облдержадміністрації.

Сьогодні Харківщина готова освоювати більше коштів для реалізації різноманітних проектів. Губернатор підкреслив, що вже підготовлено проектно-кошторисну документацію на ряд об’єктів, пройдено експертизи.

– Ми робимо все для того, щоб Харківській області виділили додаткові гроші, і вони були спрямовані в усі райони. Наприклад, у нас готові пропозиції по кожному району щодо організації будівництва стадіонів, фізкультурно-оздоровчих комплексів, – сказав Михайло Добкін. – Тому нас абсолютно не задовольняє та кількість коштів, яку отримує Харківська область по субвенціях Кабміну. Ми готові освоювати більше грошей і будувати більше об’єктів.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №42 від 06.04.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта