Харківський “Турбоатом” оновлює обладнання для українських електростанцій (ФОТО)

25.06.2013 11:08 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
У першому півріччі цього року на ВАТ «Турбоатом» 48% в об'ємі реалізації склав експорт. Це менше, ніж було експорту в минулому році, повідомив генеральний директор підприємства Віктор Суботін.

- При тому, що виріс об'єм реалізації і темпи реалізації склали у 2012 році 132%, об'єм реалізації по України значно виріс. Нас це дуже радує. Це говорить про те, що замовлення енергетиків України значно виросло, - зауважив Віктор Суботін.

За словами гендиректора, “Турбоатом” веде модернізацію гідростанцій України, Дніпровського каскаду ГЕС за програмою і фінансуванням ЄБРР і Світового банку.

Крім того, на підприємстві у виробництві 2 гідротурбіни Дністровської гідроакумулюючої електростанції, найбільшої станції в Європі. Один блок запущений три роки тому. А в грудні 2012 року президент України поставив завдання запустити другий блок, до 2015 року буде пущена третя станційна турбіна.

- Іде модернізація практично всіх парових станцій і турбін потужністю 150, 200-300 Мвт. Це забезпечить життєздатність енергетичних потужностей України на найближчі двадцять років.

ЯК ЗАРОБЛЯЮТЬ МІЛЬЙОНИ НА ТУРБОАТОМІ. ФОТОГАЛЕРЕЯ ТУТ

Також “Турбоатом” активно включений у роботу з реконструкції Углегорської теплоелектростанції в Донецькій області, на якій відбулася пожежа 29 березня. Там стоїть 4 турбіни по 300 Мвт харківського виробництва. За оцінками спеціалістів “Турбоатома”, стан двох із них — працездатний, сьогодні відновлюються корпуси і цехи.

- Цілком реально запустити дві з чотирьох турбін найближчим часом, - вважає Віктор Суботін. - А дві інші потребують додаткових ремонтних робіт, але станція буде працювати.

За участі наших спеціалістів ведеться огляд блоків, рекомендації із пуску збережених турбін, відновлення турбін. Це наша станція і ми активно працюємо для її відновлення.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта