Куди поїде українське зерно і молоко. Чиновники почали переговори з Африкою і Азією

22.08.2014 14:47 Економіка
http://www.vedomosti.ru/ http://www.vedomosti.ru/
Росія з початку року зменшила поставки на 30-34 %.

- Експорт у Російську Федерацію як традиційний по логістиці і зручний ринок для української продукції, левову частину якого складають сири і кондитерська продукція, був зменшений з початку року приблизно на 30-34 %, - розповів сьогодні у ході брифінгу міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка. - Для тої продукції, яка сьогодні не може потрапити в Росію, ми разом з виробниками шукаємо інші ринки збуту.

Щоб вийти на інші ринки, зокрема ринки Азії і Африки, Україна має сертифікувати своє виробництво. Для цього нещодавно був ухвалений закон про реєстрацію і ідентифікацію тварин. У вересні і жовтні в Україні також буде працювати інспекція Європейського Союзу, в результаті якої наші виробники мають отримати так звані єврономери. З цим єврономером аграрій матиме можливість продавати свою продукцію в понад 100 країн світу.

- Попередньо мова йде про продаж молочної продукції в Китай. Сьогодні відбув мій заступник і радник в Бангладеш. У мене також була делегація з Південно-Африканської республіки, - розповів Ігор Швайка. - По зерновим це ринок Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки. Що стосується європейського Союзу, - це хороший партнер, але він не може вибрати весь той обсяг експортного потенціалу, на який сьогодні спроможна українська аграрна промисловість.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта