Михайло Добкін пропонує будувати нову чергу тепломагістралі на ТЕЦ-5

25.09.2012 07:01 Економіка
http://europa-centre.com http://europa-centre.com
Крупні інвестиції у будівництво нової черги ТЕЦ-5 пропонує вкласти губернатор Харківщини Михайло Добкін делегації Ради директорів ЄБРР.

На думку губернатора, якщо на ТЕЦ-5 побудувати нову чергу тепломагістралі, тоді ТЕЦ зможе працювати на всі 100% своєї потужності.

- Особливу увагу хочу звернути присутніх до будівництва нової черги тепломагістралі  ТЕЦ-5, - підкреслив Михайло Добкін. - Реалізація цього проекту дасть змогу  більш ефективно використовувати теплову та електричну енергію та задіяти на всі 100% потужності тепломагістралі, які поки що складають лише половину.  Для цього потрібні інвестиції в сумі близько 25 млн євро. До того ж кількість абонентів, які б купували теплову енергію у цього підприємства, склала б понад 600 тис. чоловік, не враховуючи комерційні структури.

У свою чергу керівник делегації Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку Джорджіо Леччезі зазначив, що ЄБРР розгляне запропонований проект, адже енергоефективність є стратегічним пріоритетом для банку.

У зустрічі з представниками Ради директорів ЄБРР також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, віце-губернатори Юрій Сапронов та Андрій Моченков.

Також в ході зустрічі сторони обговорювали можливості технопарка «Слобожанщина», який готовий до будівництва двомоторних літаків, яким немає аналогів у країнах СНД та Європи, і загальна сума інвестицій складає близько 120 млн доларів США (один літак коштує близько 2 млн доларів США).

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта