На заводі ім. Малишева планують позбутися зайвого

15.04.2013 12:45 Економіка
http://www.unian.net/ http://www.unian.net/
Як повідомив директор заводу ім.Малишева Вадим Федосеєв на засіданні колегії облдержадміністрації, підприємство працює з надмірними енергозатратами.

За словами генерального директора, територія підприємства в місті Харкові складає 176 га, і понад 300 га разом з об'єктами в області. Незважаючі на це, за минулий рік підприємство виробило продукції на 240 млн грн.

- В минулому році ми відпрацювали на 300 млн, на цей рік маємо замовлень, якби ми могли його виконати, на 420 млн доларів. На 2014-2015 рік попит нашої продукції буде збільшуватися. Підприємство терміново треба реструктуризувати. Потребуємо державних інвестицій, хоча працюємо на власному прибутку.

Також Вадим Федосеєв повідомив, що об'єм товарного виробництва збільшився на 31%. На заводі було скорочено близько 800 працівників, і 267 робочих спеціальностей було прийнято на роботу. При цьому керівник підприємства скаржиться на державного замовника.

- Міністерство оборони замовило танки «Оплот», профінансували шосту частину контракту і припинили фінансування, така ж ситуація по «Булату», - наголосив Федосеєв. - В цьому році плануємо збільшити виробництво в 3,8 рази, більше ніж у минулому році. В кінці травня очікуємо прибуття китайської делегації.

На думку губернатора Харківщини Михайла Добкіна, підприємство потребує оптимізації периметру території, щоб знизити енергозатрати при виробництві.

- Ми заводу завжди йшли назустріч. Ми свого часу забрали всі мережі, які були в страшному стані, забрали житловий фонд, який теж ніс додаткове навантаження. Що стосується будівель і споруд - поки є можливість, поки є бажаючі їх купувати - продавайте, забирайте гроші, модернізуйте підприємство, ми тільки допоможемо і максимально швидко оформимо всі документи, - запевнив Михайло Добкін.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта