Продавати конфіскат будуть через інтернет-аукціони

01.04.2014 14:44 Економіка
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що розпочинає широкомасштабні дії проти такого явища, як корупція в Україні.

 І перші ластівки, тобто «голови», вже полетіли. Починання, звісно, добре, але яким чином міністр хоче реалізувати свій амбіційний план?

Як заявив Павло Петренко під час відеоконференції з представниками регіональних органів юстиції та журналістами, треба змінити системні механізми, які надають можливість чиновникам втілювати в життя корупційні схеми. Один з таких механізмів – реалізація конфіскованого майна.

– Кілька останніх років діяла схема, за якою фактично реалізація конфіскованого майна була монополізована групою компаній, наближених до колишнього керівництва Міністерства юстиції та окремих представників парламенту, – заявив Павло Петренко і також підкреслив, що суми, які «заробляли» на таких маніпуляціях, у середньому дорівнювали 200–300 млн грн на рік.

Щоб виправити цю ситуацію, міністр вважає за потрібне ввести максимально прозорий механізм реалізації конфіскату – через публічній інтернет-аукціон.

- Це дасть можливість прозоро розміщувати на спеціальному порталі інформацію щодо реалізації конфіскованого майна. У торгах братимуть участь всі охочі, без будь-яких посередників. А громадяни матимуть змогу спостерігати за процедурою торгів онлайн.
Міністр підкреслив, що завдяки цьому механізму надходження до бюджету від реалізації конфіскату мають вирости приблизно на 50 %, адже ще донедавна вартість конфіскату занижувалась на 50–70 %. Крім того, ця схема давно вже апробована і показала свою ефективність у країнах ЄС.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" № 35 від 22.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта