Ситуація із розрахунками через Казначейство критична - Чернов

24.04.2014 09:56 Економіка
Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов розповів журналістам про стан розрахунків Казначейства із підприємствами Харківщини.

- Сьогоднішню роботу казначейства я б назвав критичною. Ми доходимо до того стану, коли окремі сфери життєдіяльності області паралізуються. Непроплати по минулому року по Казначейству для місцевих бюджетів склали 606 млн грн. У цьому році ця цифра з початку року зросла на близько 500 млн грн, - каже Сергій Чернов. - Тому сьогодні ми маємо заборгованість перед місцевими бюджетами понад 1млрд 100 млн грн. Це не виплачена заробітна платня, не виконані договірні зобов'язання із підрядниками.

Щодо заборгованості по заробітній платі бюджетникам, то вона зараз на рівні 35-40 млн грн.

У сьогоднішньому зверненні харківських депутатів до ВРУ особливу увагу звернено на незадовільну роботу Казначейства. Депутати виступають за обмеження повноважень Казначейства у сфері його втручання у роботу місцевих бюджетів.

За словами Сергія Чернова, сьогодні згубним є дисонанс між тим, скільки коштів дає область у загальноукраїнський бюджет, і скільки отримує натомість з нього.

- Через субвенції ми не отримуємо повернення коштів, які так необхідні нам для розвитку території. Питома вага коштів, які залишаються у регіоні, зі зведеного бюджету області, на рівні 43-45%, а має бути як мінімум 55-60%, а як слід — 70%, - додав Сергій Чернов.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта