Цінами на бензин у Харкові зацікавився Антимонопольний комітет - Райнін

05.03.2015 14:37 Економіка
http://autoportal.ua/ http://autoportal.ua/
Попри значне зниження курсу долара ціни на бензин майже не змінилися.

Як заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, з ситуацією на паливному ринку буде розбиратися Антимонопольний комітет.

- Антимонопольний комітет проведе розслідування, і якщо на ринку є змова, розбереться. Ми ж зі свого боку будемо підштовхувати його, щоб це розслідування завершилося у найближчий час, - сказав губернатор.

Також Ігор Райнін пообіцяв, що у найближчий час буде вирішене питання з підприємствами і супермаркетами, які встановлюють на свою продукцію необґрунтовано високі ціни. Такими порушниками також буде займатися Антимонопольний комітет. Губернатор вкотре нагадав, загрози продовольчої безпеки Харківська область не має, а у паніці, якій піддалася Україна минулого тижня, винуваті спекулянти і змовники, а частково і самі споживачі.

Таку ж точку зору висловив і голова Харківської облради Сергій Чернов.

- Дуже погано, що наші люди піддаються паніці і під час коливання долара, одразу біжать у магазини, закуповують крупи, які їм не потрібні, а через два дні з'ясовують, що ціни впали, - сказав Сергій Чернов. - Все це змова. Дуже багато речей спекулятивних. Для того, щоб ринок був стабільний, треба спокійно себе на нього вести як продавцям, так і покупцям. Те, що зараз відбувається, не ринкова економіка, це штучно накручена ситуація.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта