Унікальні двохмоторні літаки готові виготовляти у технопарку "Слобожанщина"

25.09.2012 07:38 Економіка
http://dozor.kharkov.ua http://dozor.kharkov.ua
Про це в ході зустрічі з питань розширення співробітництва між Харківською областю та Європейським банком реконструкції та розвитку заявив заступник губернатора Андрій Моченков.

- Зокрема, технопарк «Слобожанщина» готовий до будівництва двомоторних літаків, яким немає аналогів у країнах СНД та Європи, і загальна сума інвестицій складає близько 120 млн доларів США (один літак коштує близько 2 млн доларів США), - зазначив Андрій Моченков. - А ось ВАТ «ХТЗ» пропонує модернізацію і створення нових тракторів і тут загальний об’єм інвестицій складає 10 млн доларів США.

Також, за словами заступника губернатора, цікавий інвестиційний проект пропонує ПАТ «ФЕД», який розрахований на 15 млн доларів США інвестиційних коштів. Суть полягає в випуску деталей для авіаційної та енергетичної галузі, ресурс яких збільшується у 20 разів. А ще це і проект технополіс «П’ятихатки», на реалізацію якого потрібно близько 182 млн доларів США.

Також в ході зустрічі губернатор Харківщини Михайло Добкін запропонував представникам ЄБРР інвестувати у будівництво нової черги ТЕЦ-5. На думку губернатора, якщо на ТЕЦ-5 побудувати нову чергу тепломагістралі, тоді ТЕЦ зможе працювати на всі 100% своєї потужності.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта