Яке місце посіла Харківщина у національному рейтингу. Результати дослідження

20.12.2013 07:00 Економіка
http://inreginfo.ru/ http://inreginfo.ru/
За підсумками 2013 року Харківська область залишається одним із найуспішніших регіонів у країні.

Про це говориться у «Звіті про конкурентоспроможність регіонів України 2013», опублікованому Фондом «Ефективне управління» за підтримки Всесвітнього економічного форуму.

Так, Харківська область другий рік поспіль зберігає 2 місце в національному рейтингу (посідала 3 місце в 2011 році). При цьому область зберегла позитивну динаміку бальних оцінок: приріст Індексу конкурентоспроможності регіону в 2013 році склав 0,06 бала (приріст в 2012 році був 0,14, а в 2011 - 0,01 бала). Поточна бальна оцінка Харківської області в 4,25 відповідає 62-64 місцям в Індексі глобальної конкурентоспроможності, які посідають, відповідно, Словенія, Угорщина і Росія.

У динаміці за рік область також змогла поліпшити свої позиції у низці складових індексу, включаючи рівень розвитку бізнесу (до 2-го місця), рівень фінансового ринку (до 4-го місця), ефективність ринку праці (до 3-го місця) і ефективність ринку товарів (до 9-го місця). При цьому за двома складовими - вища освіта та професійна підготовка, інновації - змін не відбулося: область так і зберегла за ними перші місця в національному рейтингу.

У дослідженні також наводяться дані, які свідчать про те, що Харківська область має показники, які можна віднести до числа кращих за світовими мірками. Насамперед, це здатність до інновацій, якість науково-дослідних установ, гнучкість при встановленні заробітної плати, практика найму та звільнення, якість системи освіти, доступ до Інтернету в навчальних закладах, доступність дослідних та освітніх послуг тощо. 

Автор: Администратор сайта