Завод імені Малишева спіймали на великій фінансовій махінації

13.03.2014 10:29 Економіка
http://www.unian.ua/ http://www.unian.ua/

Прокуратура Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері виявила факт розтрати бюджетних коштів на суму 12,4 млн грн, виділених на оборонне замовлення. Про це УНН повідомили в прес-службі прокуратури.

Харківською прокуратурою з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Центрального регіону України під час перевірки встановлено, що посадові особи державного підприємства "Завод ім. Малишева " у 2012 році всупереч вимогам законодавства про державне оборонне замовлення та бюджетного законодавства, зловживаючи своїм службовим становищем, витратили бюджетні кошти, отримані від Міністерства оборони України для виконання державного контракту з оборонного замовлення, на виконання комерційного контракту.

Встановлено , шо внаслідок розтрати бюджетних коштів державі заподіяно шкоду в особливо великих розмірах на суму понад 12,4 мільйона гривень.

Відомості з даного кримінального злочину , передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна), внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта