Часткова мобілізація на 45 діб оголошена в Україні

22.07.2014 08:11 Суспільство
www.onsmi.net www.onsmi.net
Часткова мобілізація на 45 діб оголошена в Україні.

Народні депутати підтримали законопроект № 4320а "Про затвердження указу Президента України "Про часткову мобілізацію". За відповідне рішення проголосували 232 нардепи.

В Указі Президента, затвердженому парламентом, доручається "оголосити та провести часткову мобілізацію".

Мобілізація проводиться серед військовозобов'язаних та резервістів протягом 45 діб із дня набрання чинності цим Указом на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва.

В Указі доручається місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати та забезпечити мобілізацію в установленому порядку.


У свою чергу Кабінет Міністрів України повинен забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.

Указ набирає чинності після його затвердження ВР.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта