Гуманітарний конвой з Росії перевіряють українські митники та прикордонники у Донецьку

15.08.2014 08:19 Суспільство

У пункті пропуску "Донецьк" Російської Федерації розпочалося оформлення гуманітарного вантажу з Росії. Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"О 10:00 15 серпня на пункті пропуску "Донецьк" Російської Федерації розпочалась митна перевірка та оформлення гуманітарного вантажу з цієї країни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з українського боку на перевірці присутні 59 фахівців, з яких 41 - представники Державної прикордонної служби України та 18 працівників митниці.

"За попередніми домовленостями, цей вантаж прослідує на Луганськ", - зазначають у прес-центрі АТО.

Тим часом сили АТО не залишили Росії можливості незаконно доставити вантаж за контрольовану бойовиками територію. Військовослужбовці в зоні АТО взяли під контроль ділянку траси біля Луганська, таким чином, доставка гуманітарного вантажу з РФ незаконним шляхом стала неможливою.

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Вогневий контроль силами АТО ділянки траси М-04 поблизу Луганська робить неможливою доставку в цей населений пункт «гуманітарної допомоги» з Росії, в разі якщо РФ наважиться незаконно завозити її за контрольовану бойовиками територію, грубо проігнорувавши вимоги Червоного Хреста, України та міжнародної спільноти", - пише він.

Вчора кореспондент ВВС попросив дозволу заглянути в одну з вантажівок "гуманітарного конвою", який прямує з Росії в Україну. Про це повідомляє BBC Україна.

"Ніякої секретної зброї, тільки спальні мішки", - повідомив він. Учора вдень вантажівки конвою зупинилися в полі Ростовської області, приблизно за 35 кілометрів від російсько-українського кордону. Українська влада заявила, що згодна прийняти російський гуманітарний вантаж тільки за умови, що його перевірять і супроводжуватимуть на території України представники Червоного Хреста.

Джерело: прес-центр АТО
Автор: Администратор сайта