Масові заворушення і смерть в Одесі. Як це було (ВІДЕО)

Більше 40 загиблих, 125 поранених, близько 160 затриманих і 10 кримінальних справ.

Виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов підписав указ про дводенну жалобу в країні після подій в Одесі. Головний міліціонер Одеської області звільнений.

У сутичках 2 травня між противниками і прихильниками уряду, за останніми даними прокуратури Одеської області, померли 46 осіб, 40 з них - у результаті пожежі.

Близько 200 людей звернулися до медиків за допомогою, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області. З них - 124 людини госпіталізовані. 25 людей з цього числа знаходяться у важкому стані.

За даними міліції, серед постраждалих 21 міліціонер.

Коротко відновимо картину подій в Одесі 2 травня. Прихильники єдиної України - активісти місцевого Євромайдану, вболівальники ФК «Чорноморець» - близько 15.00 почали збиратися на Соборній площі, повідомило одеське видання Timer. В акції взяли участь уболівальники ФК «Металіст». 

У цей час на Грецькій площі зібралися проросійські активісти.
Вболівальники «ультрас» під час протистояння захопили пожежну машину і поливали опонентів водою. Прихильники єдиної України розбирали тротуарну плитку і метали нею в супротивників. 

Проукраїнські активісти пішли штурмом на наметовий табір проросійських активістів, установлений на Куликовому полі. Проросійські активісти барикадувалися від штурмовиків сміттєвими контейнерами, магазинними вивісками, фрагментами парканів.

Близько 19.30 прихильники єдиної України прорвалися на Куликове поле і підпалили табір Антимайдану. Проросійські активісти сховалися в будівлі Будинку профспілок, але незабаром почав горіти й він.

О 19.55 Timer повідомив, що з вікна будівлі з четвертого поверху випав чоловік. О 20.15 на Куликове поле під'їхала пожежна машина, рятувальники намагалися евакуювати людей з Будинку профспілок. Прес-служба МВС повідомила про те, що в результаті пожежі в Будинку профспілок загинули 38 людей. З них 30 отруїлися чадним газом, вісім - вистрибнули з вікон.

Автор: Администратор сайта