Офіційно: Харківська область стала транзитною для біженців із зони АТО

19.08.2014 10:52 Суспільство

На сьогоднішній день Харківська область є транзитним регіоном для переміщення громадян із зони АТО.

За час проведння АТО Харківщина стала регіоном-лідером за чисельністю переселенців, які звернулися і були розселені за останні кілька місяців. Про це заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський.

«Регіональний штаб змушений констатувати переформатування регіону в транзитну зону в зв'язку з відсутністю актуальних місць для тимчасового розселення громадян, що прибувають із зони АТО. Паралельно з цим робота в напрямку пошуку додаткових місць для розселення на території Харківської області триває», - зазначив заступник губернатора.

За даними Юрія Георгієвського, станом на 15 серпня Регіональним штабом зафіксовано 43 тис. 836 звернень від жителів східних регіонів України (Луганськ - 20 %, Донецьк - 80 %). З них розселені 12 тисяч 472 людей, 32 тисячі 123 людини оселилися самостійно у родичів, близьких і знайомих. За словами віце-губернатора, дані цифри по Харківській області в рази перевищують показники інших регіонів України.

Створення транзитної зони - вимушений захід, викликаний об'єктивними обставинами: заповненням актуальної бази житлових об'єктів, колосальним навантаженням на місцеві бюджети і різні сфери інфраструктури області - медичну, освітню, транспортну, соціальну і т. д. 

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта