Опалення дадуть із запізненням, а температура у квартирах різко впаде - Хома

13.08.2014 11:34 Суспільство
http://gorodkirov.ru/ http://gorodkirov.ru/

Щоб пережити цю зиму, харківські чиновники розглядають можливість скорочення опалювального сезону на місяць і зниження температурних норм у приміщеннях.

Почати опалювальний сезон пропонують на два тижні пізніше, а закінчити — на два тижні раніше. Так, замість 15 жовтня тепло може з'явитися лише з 1 листопада, а от відключити його збираються не традиційно 15 квітня, а вже 31 березня, заявив заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома. Крім того, щоб зменшити витрати газу, зараз на законодавчому рівні розглядається можливість внесення змін до норм температурного режиму.

Читайте також: Гарячу воду взимку перекриють на Харківщині. Подробиці

- Зараз санітарна норма для житлових приміщень становить 18°С, а для кутових кімнат — 21°С. Пропонується зменшити ці норми на два і три градуси, тобто до 16°С і 18°С відповідно, - сказав Василь Хома. - При цьому температурний режим не будуть змінювати для лікарень, де перебувають важкохворі діти. Там температурна норма залишиться 24°С, а в інших медичних закладах — 21°С.

А от платити за опалення українці будуть за тими ж, уже новими, підвищеними тарифами. Заступник губернатора обнадійливо пообіцяв — у разі зміни температурних нормативів, на практиці порушувати їх у бік зменшення абсолютно точно ніхто не буде.

У ХОДА допускають, що зниження температури у батареях призведе до того, що населення масово почне використовувати електрообігрівачі. Однак до такого варіанту наші мережі просто не готові.

- Для масового включення електроприводів будинкова електромережа не призначена. Через це часто і виникають проблеми. У цьому, безумовно, є складність, - визнав Василь Хома.

У той же час віце-губернатор запевнив, що наразі можливість введення обмежень з використання електроенергії для населення не розглядається.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта