Президент Асамблеї Європейських Регіонів приїхав у Харків. Подробиці

23.04.2014 10:06 Суспільство
http://sumyinfo.com/ http://sumyinfo.com/
У Харкові підписали Меморандум про співпрацю між Українською асоціацією районних та обласних рад та Асамблеєю Європейських Регіонів.

Згідно з положеннями Меморандуму сторони домовилися створити спільну робочу групу зі своїх представників. Ця група аналізуватиме, вивчатиме та вноситиме пропозиції стосовно створення Координаційного центру, який налагоджуватиме діалог між українським самоврядуванням та європейськими колегами.

- Завдяки таким зустрічам і нашій співпраці будуть запропоновані всі ті ініціативи, які будуть направлені на стабілізацію ситуації на місцях. Україна робить чергову спробу реформувати регіональне самоврядування. Хотілося, аби ця третя спроба за останні п'ять років була успішною. Наше завдання — показувати переваги децентралізації влади, силу та можливості місцевого самоврядування,- відзначив голова Харківської обласної ради, президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов.

Він також наголосив, що сьогодні влада регіону переглядає стратегію розвитку Харківського регіону. Зокрема, уже підписано низку міжнародних договорів, готуються кадри.

Європейські колеги зазначили, що не випадково відвідують Харківщину в такий важкий момент.

- Це дасть вам розуміння того, що ми підтримуємо вас. Ми передаємо також цю підтримку і від європейських регіонів. Можливо, криза — шанс відкрити нову сторінку і провести реформу, - сказала президент Асамблеї Європейських Регіонів Ханде Бозатлі.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта