Програма святкових заходів на Харківщині 23 та 24 серпня

21.08.2014 11:44 Суспільство
Рок-концерт біля пам'ятника Т. Г. Шевченку, опера під відкритим небом, Вишиванкова хода та багато інших цікавих заходів чекає на харків'ян у святкові дні.

У день визволення Харкова від фашистських загарбників 23 серпня о 9.00 в харківському Лісопарку будуть проходити заходи з вшанування загиблих у роки Великої Вітчизняної війни і покладання квітів.

- По всій області всім органам місцевого самоврядування всіх населених пунктів ми рекомендуємо провести заходи з урочистого підняття Прапора. В місті Харкові це, за традицією, відбудеться на проспекті Правди о десятій годині ранку.

Читайте також: Танки та БТР з АТО стоятимуть біля "Металіста" на День незалежності
                       Печенізьке поле на Харківщині. Яка доля фестивалю в цьому році?

Низка заходів буде відбуватися в культурних осередках міста. Так, у п'ятницю, 22 серпня, о 20.00 на майданчику перед Харківським національним академічним театром опери та балету імені М. Лисенка буде показано оперу “Тарас Бульба”.
- Також активно виступають під відкритим небом музичні колективи Харківської області, які їздять з концертами в місця Харківської, а також Донецької та Луганської областей, де перебувають українські військові, - додав Іван Варченко.

Святкування Дня незалежності розпочнеться в Харкові покладанням квітів до Статуї незалежності на площі Конституції о 10-й годині ранку. А вже об 11-й годині відбудеться традиційне покладання квітів до пам'ятника Т. Г. Шевченку. Після чого біля монумента Кобзарю продовжиться розважальна програма.
- Громадські організації міста планують організувати Вишиванкову ходу, де кожен зможе продемонструвати свою національну сорочку, виступи окремих колективів, - розповідає про заходи Іван Варченко. - Завершить святкування рок-концерт, що відбудеться о 18-й годині.
За словами Івана Варченка, враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, змістом та адміністративними питаннями культурної програми на свята займаються громадські організації.

- Ми розуміємо, що буде багато заходів, але ці заходи будуть носити не надто масовий характер, більш камерний, - зазначив Іван Варченко. - Ми рекомендуємо утриматись від заходів, які супроводжуються скупченням народу, на кшталт феєрверку та концертів на площі Свободи. Ситуація з охорони правопорядку в місті буде під контролем протягом свят, але ми не виключаємо, що можуть знайтися люди, які схочуть завдати шкоди життю та здоров'ю мирних людей.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта