Рада проголосувала: армії - гроші, Яценюку - довіра, парламенту - вибори

31.07.2014 09:58 Влада
www.novoselica-rda.cv.ua www.novoselica-rda.cv.ua
Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету і Податкового кодексу, подані Кабінетом Міністрів.

Про це повідомив голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

У проекті змін зняті найбільш проблемні питання, зокрема, неоплачувану двомісячну відпустку для держслужбовців. Буде також введений 1,5 %-ний військовий податок від доходів фізичних осіб та підвищення рентних платежів на видобуток енергоресурсів. 

Верховна Рада підтримала проект закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо коригування показників) та про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень). "Реалізація запропонованих норм дозволить збільшити в 2014 р. ресурс зведеного бюджету України на суму близько 10,3 млрд грн, а також залучити до бюджету 2015 близько 12,8 млрд грн", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Із законопроектів були виключені норми, які пропонував Кабінет Міністрів України, щодо можливості відправляти у безстрокові відпустки держслужбовців.

Депутати не підтримали проект закону щодо управління українською ГТС. Законопроект відправлений на повторне друге читання.

Також Верховна Рада не прийняла відставку Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. За рішення про відставку проголосували 16 народних депутатів при 226 необхідних.

Читайте також: "УДАР", "СВОБОДА", "БАТЬКІВЩИНА", ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК ТА ПОЗАФРАКЦІЙНІ ОГОЛОСИЛИ ПРО ВИХІД З КОАЛІЦІЇ
                       ФРАКЦІЯ КОМПАРТІЇ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ РОЗПУЩЕНА
                      УРЯД УКРАЇНИ ТА ПРЕМ'ЄР АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ПІШЛИ У ВІДСТАВКУ

Після голосування Яценюк заявив: "Шановні народні депутати України, на сьогодні є дві новини. Перша - це те, що Аргентина оголосила дефолт, а друга - це те, що Україна не оголосила дефолт і ніколи його не оголосить".

Також у залі парламенту був присутній Президент України Петро Порошенко. Під час свого виступу він наголосив, що дострокові парламентські вибори – реальність.

“Дострокові парламентські вибори — вже реальність. І не тому, що цього хоче хтось з депутатів, політиків чи чиновників. Це тому що 80 % українців вимагають цього. Але це ні в якому разі не буде і в майбутньому перешкоджати нашій з вами ефективній роботі”, — сказав Глава Держави.

Нагадаємо, минулого тижня парламент відмовився голосувати за урядові законопроекти, після чого Яценюк заявив про свою відставку. Глава Уряду зазначив, що після провалу в парламенті цих законопроектів в минулий четвер "підвисали 1,5 мільярда доларів, які вже були на шляху виділення" Україні. "Це 500 мільйонів доларів від Світового банку і 1 мільярд доларів від Міжнародного валютного фонду. Відсутність голосування за ці законопроекти, і наступний крок - це дефолт країни", - сказав він.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта