Третина тіл загиблих з "Боїнга 777" вже пройшла попередню ідентифікацію у Харкові

24.07.2014 15:26 Суспільство
Три з чотирьох вагонів-рефрижераторів уже розвантажені, а тіла, які в них перевозилися, оглянуті спеціалістами.

Про це заявив у ході брифінгу голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. За його словами, вже оброблено 182 мішки з тілами і рештками тіл загиблих.

- Робота по трьох вагонах-рефрижераторах уже завершена. Четвертий вагон відкритий, і робота розпочата, - сказав Бочковський.
Сьогодні ще два літаки з тілами загиблих були відправлені до Нідерландів. Перший, який вилетів з Харкова о 12.00, віз 30 трун, а другий о 13.46 - 44 труни. Всього з 22 липня  відправили 114 тіл загиблих.

Сергій Бочковський додав, що наразі в аеропорту Харкова стоїть повністю підготовлений до відправки тіл ще один літак. Він вилетить до Нідерландів завтра.

- Церемонія останнього відправлення тіл буде невеликою, - сказав голова Місії від національної поліції Королівства Нідерландів Ян Тандер.

- Адже ще залишаються рештки тіл на місці падіння, і сепаратисти не пускають нас туди. Ми будемо робити все можливе, щоб закінчити нашу роботу, а вона закінчиться лише тоді, коли ми знайдемо тіла всіх загиблих і відправимо їх додому.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта