Турчинов оголосив про антитерористичну операцію на Сході

13.04.2014 16:57 Суспільство

В. о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов дав протестуючим час до 09:00 14 квітня для здачі зброї та звільнення адмінбудівель.

Текст відповідного указу "Про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій та Луганській областях" від 13 квітня 2014 р. № 399/2014 оприлюднений на сайті в. о. глави держави.

"Здійснити в установленому порядку заходи до недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали та мають місце під час масових акцій у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області, - за умов добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення всіх зайнятих у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області під час масових акцій будівель, приміщень державних органів і органів місцевого самоврядування в термін до 9.00 14 квітня 2014 року", - йдеться в указі.

Втім, зазначається, що це не поширюється на осіб, які вчинили поранення або вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців, працівників правоохоронних органів.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта