Україна закрила кордон для росіян від 16 до 60 років. Коментар харківських прикордонників

17.04.2014 14:49 Суспільство
http://ria.ru/ http://ria.ru/
Інформація, оприлюднена російським Аерофлотом, не підтвердилася.

Російська компанія Аерофлот сьогодні оприлюднила на своєму сайті інформацію про те, що Україна відмовила у в'їзді всім громадянам Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Виключення становлять чоловіки, які перетинають кордон з сім'ями, а також ті, які отримають персональний пропуск від начальника регіонального управління (прикордонного загону). Також під заборону на в'їзд потрапляють громадяни України чоловічої статі від 16 до 60 років і жіночої статі від 20 до 35 років, зареєстровані на території Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Як “СК” прокоментували у Харківському прикордонному загоні, таких розпоряджень вони не отримували. За словами помічника начальника Харківського прикордонного загону-начальника прес-служби Андрія Москвіна, зараз прикордонники працюють у посиленому режимі та перевіряють всіх підозрілих громадян РФ. Якщо людина документально не може підтвердити свій візит в Україну, а наприклад, їде до родичів чи знайомих, то прикордонники телефонують цим людям. Якщо інформація підтверджується, іноземців пропускають через кордон.

- Це дуже швидко перевіряється. Чи дійсно цей іноземець їде до родичів, де вони мешкають. Інформацію ми вже будемо знати через п'ять хвилин, - сказав Андрій Москвін. - Всіх, звичайно, перевірити важко. Але тих, хто викликає підозру, а таких в останній час багато, ми перевіряємо.

Те саме стосується чоловіків, які їдуть з дітьми. За словами Андрія Москвіна, наявність дружини та дітей ще не означає, що людина стовідсотково не є терористом.

- Якщо у людини є законна мета поїздки і вона її підтверджує, то немає ніяких питань. Ніхто нікому перешкоджати не буде. Але якщо людина їде як турист, а з-під сорочки у неї стирчить камуфляж чи балаклава, то звиняйте. Та сама історія, коли говорять, що їдуть до родичів, але назвати ні їх прізвищ, ні адрес, ні телефонів не можуть, - пояснив помічника начальника Харківського прикордонного загону.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта