Вибух у Харкові - надзвичайна ситуація регіонального масштабу - ХОДА

фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Вибух у будинку по вул. Слинька, 2б у Харкові визнали надзвичайною ситуацією регіонального масштабу.

Сьогодні у ХОДА відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника губернатора та голови комісії Валентина Дулуба.

На комісії виступив заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов.

-    Попередньо установлено, що відбувся вибух побутового газу в квартирі № 10. В результаті вибуху постраждало 5 чоловік. Зруйновані та пошкоджені перекриття між 1-им та 4-им поверхом. Кутова стіна відійшла від основи будівлі на 40-50 см з 1-ого по 6-ий поверх. Найбільше пошкоджень отримали 8 квартир будинку. 118 чоловік мешканців евакуювали, - розповів Андрій Парамонов.

Він звернувся до членів комісії з проханням визнати вибух у будинку по вул. Слинька, 2б надзвичайною ситуацією регіонального масштабу.

Члени комісії ухвалили відповідне рішення.

Також Андрій Парамонов повідомив, що за попередніми підрахунками, які зробило ПАТ "Харьковский ПромСтройНИИПроект", сума збитків складає 18 млн 120 тис. грн. За його словами, ця сума приблизна, але меншою вона точно не буде. Сюди входять кошти не лише на реконструкцію будинку, але й прилеглої території та сусідніх будівель, в яких утворилися тріщини та зруйновані вікна. Також врахували витрати на допомогу мешканцям постраждалого будинку: харчування, розселення, перевіз меблів тощо.

На комісії ухвалено рішення просити фінансову допомогу в уряду України.

- Ми ухвалюємо рішення про те, щоб надати надзвичайній ситуації по вул. Слинька, 2б регіональний рівень і просити Кабінет міністрів України про матеріальну підтримку для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, - зазначив Валентин Дулуб.

Також голова комісії дав доручення начальнику Управління з надзвичайних ситуацій ХОДА Володимиру Фадєєву до завтра підготувати всі необхідні матеріали, аби передати їх Прем'єр-міністру України Миколі Азарову, який завтра відвідає Харків з робочим візитом.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта