Звільнені з полону харків'яни не хочуть розповідати, що з ними було

20.08.2014 06:52 Суспільство
фото прес-служби ХОДА фото прес-служби ХОДА
41 день у полоні провели шестеро харків'ян із 22-го територіального батальйону. Днями їх обміняли на полонених бойовиків ЛНР і привезли до Харкова.

Переговори про їхнє звільнення тривали більше місяця.

Зрештою бійців відпустили переважно завдяки зусиллям ветеранів-афганців.

Губернатор Харківщини Ігор Балута пообіцяв допомогти тим бійцям, яким необхідно відновити документи - паспорти, водійські права, а також військові квитки. Крім того, хлопці в найближчі дні зможуть пройти повноцінний медичний огляд в Харківській обласній клінічній лікарні.

- Ми активно включилися в роботу зі звільнення бійців з 22-го батальйону. Як ви вже знаєте, у Харківській обласній адміністрації працюють чиновники, які служили в Афганістані. І було прийнято рішення зв'язатися з представниками союзів ветеранів Афганістану в Луганській та Донецькій областях, щоб отримати більш повну інформацію про ситуацію, яка склалася. Хотілося б, звичайно, щоб хлопців звільнили раніше. Але були певні обставини, які завадили це зробити.

Харків'яни виглядають втомленими, розповісти журналістам про полон - не захотіли. Афганці ж, які привезли полонених в Харків, запевняють - ставилися до них непогано.

Сергій Шонін, голова Союзу ветеранів Афганістану в Луганській області:

- Никто над ними не издевался, не бил, их даже в баню водили, и сигареты у них были, даже я, когда к ним заходил внутрь, - дали и телефоны позвонить родственникам.

Автор: Администратор сайта