Готелі Харківщини: Лас-Вегас та халупи на березі озера із золотим дном

10.06.2013 13:27 Культура
http://lastdike.livejournal.com/ http://lastdike.livejournal.com/
Сосновий бір, чисте повітря і прохолодна річка з піщаним пляжем – зовсім поряд, на просторах рідної Слобожанщини.

Чого ще бажати? І зовсім не обов’язково у 35-градусну спеку мучити себе 12-годинною поїздкою у нагрітому від сонця вагоні потяга, аби дістатися Криму. Чому б нам не відпочити у рідних краях, тим паче, якщо відпустка коротка.

Найпопулярніші туристичні місця на Харківщині утворилися навколо головних водних артерій – Сіверського Дінця, Печенізького та Червонооскільського водосховищ.
Ще з радянських часів одним з найпопулярніших місць для відпочинку на Харківщині вважалися Коропові Хутори, що у Зміївському районі.

Розкинулися вони біля сіл Задонецьке та Коропове уздовж річки Сіверський Донець та Білого озера, на дні якого, до речі, нібито зберігаються скарби. За легендою, у ньому затонув човен з козаками. Запорожці везли із собою золото й срібло. Саме тому, як розповідають місцеві мешканці, озеро неймовірно вилискує на сонці. Подейкують навіть, що німці хотіли розчистити водойму зі скарбами в обмін на те, щоб заволодіти знахідками.

Проте дозволу на це не дають – а раптом і справді легенда правдива. Коропові Хутори – у заповідній зоні (у деяких місцях навіть ходити заборонено) на території парку «Гомільшанські ліси», а тому природа тут бездоганна: соснові бори, піщані пляжі та чисте повітря. Оцінити красу цього місця уповні можна з вершини Козачої гори – звідти відкривається вид на водне плесо, обійняте лісом.

Більшість баз для відпочинку орієнтовано на грошовитого клієнта. Дозволити собі зняти номер чи орендувати будиночок на зведених тут базах відпочинку і в готелях місцеві мешканці здебільшого не можуть. Надто вже ціни кусаються.

– Сюди приїжджають заможні люди з Харкова, велика кількість росіян, бувають і німці. Вподобали це місце й велосипедисти – приїжджають сюди, але тільки щоб покататися. Часто через хутори проходять маршрути байдарочників, – розповідає мешканка с. Комсомольське Любов Цукор.

Зміївський Лас-Вегас

Щоб вирішити, чи варто оселитись у цьому мальовничому місці на кілька днів, треба знати, скільки коштуватиме відпочинок. Ціна за будиночок на двох на одній із турбаз з душем та туалетом на подвір’ї стартує від 135 грн на добу за умови, якщо відпочиватимете там не менше семи днів. Якщо захочете провести тут лише вихідні, то заплатити доведеться уже 225 грн. Якщо збираєтесь відпочивати великою компанією, то можна зняти будиночок на 4–6 осіб, де кожний заплатить 80 грн за добу. А от номер економ-класу на двох у готелі з розвиненою інфраструктурою коштуватиме уже 440 грн, при цьому у вартість номеру входить сніданок, купання у критому басейні, настільні ігри тощо. У номері – всі зручності. Вартість найдорожчого номера в цьому ж готелі сягатиме 2 тис. рн. Деякі бази пропонують зняти будиночок-люкс, де можуть поселитися 6–8 чоловік. Ціна за добу у такій хатинці сягає 1500–1600 грн.

Для гостей – як для малечі так і для дорослих – мудрі господарі готують розважальні програми. Причому деякі комплекси схожі на міні-місто розваг і відпочинку: з дискотеками, ресторанами, усілякими іграми (пейнтбол, боулінг, більярд, теніс тощо) та СПА-салонами. Також на Коропових Хуторах вам запропонують близько шести туристичних маршрутів: пішохідних і велосипедних – до Козачої гори, Білого озера, скіфського городища, партизанськими шляхами тощо. Середня ціна екскурсії для чотирьох осіб сягатиме близько 250 грн. Пропонують влаштувати прогулянки річкою уздовж мальовничого берега. Так, від 30 до 40 грн коштуватиме оренда човна на годину, 20 грн – катамарана, і 250 грн доведеться заплатити за 40 хвилин катання на катері.

Адреси та телефони місць для відпочинку на Коропових Хуторах
Будинок відпочинку «Коробов Хутор», с. Задонецьке,
тел.: (05747) 79-119, 34-532
База відпочинку «Коробки», Коропові Хутори
тел.: (057) 705-20-93, (050) 325-82-37, (050) 300-44-60
Готель «Carnaval Resort&Spa», Коропові Хутори
тел.: (057) 715-22-22, (067) 546-46-07
База відпочинку «Аравана», Коропові Хутори
тел.: (067) 717-15-72, (067) 717-47-78
База відпочинку «Лісова казка», Коропові Хутори
тел.: (050) 36-401-36, (050) 605-53-22

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №68 від 08.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта